Tot i que els llegums a la cassola són molt bons, fets amb xoriç, butifarra negra...ara que comença fer més bo, m' agrada fer els llegums d' altres maneres més lleugeres. Així ,les llenties, són molt bones i les podem deixar preparades a la nevera d' un dia per l' altre. Els ingredients que hi podem posar són els que tinguem a la nevera o els que ens vagi bé.
Jo les amaneixo amb una salsa vinagreta, però també les podem amanir amb només amb un raig d' oli d' oliva...
INGREDIENTS
1/2 k de llenties cuites
4 pebrots del piquillo de pot.
1 llauna d' anxoves
8 ous de guatlla (o 2 de gallina)
1 ceba tendre
Per a la salsa (vinagreta de nous):
3 nous pelades.
1/2 vas d' oli d' oliva
1/4 de vas de vinagre
1 polset de sal.
1 polset de pebre.
PREPARACIÓ
Posem les llenties en un bol o en una safata. Hi afegim els altres ingredients (reservem uns ous per decorar , unes tires de pebrot i unes anxoves) tallats petits.
Fem la vinagreta: Posem els ingredients en el vas de la batedora i triturem.
Servim les llenties amanides amb la vinagreta de nous.
11 comentaris:
Pues dre lentejas no la he hecho nunca, de judias y garbanzos muy amenudo, asi que tengo que `probarla por que tiene muy buena pinta.
Un besito Anna y espero tu perrito esté mejor
Hola Anna, les llenties no les he menjat mai fredes, sempre per menjar amb cullera......m'has donat una bona idea ara que he començat la dieta jijijijiji
ptns
La amanida de llenties és una de les meves preferides. Com tu be dius se li pot afegir qualsevol cosa.
Salut,
Pepin.
Les llenties son de les meves llegums preferides..i així en amanida estan boníssimes!!!
Petunets,
Eva.
Les llenties m'agraden molt i acabo de veure una recepta a "La llibreta viatgera" i ara trobo aquesta amanida teva. Que bé!!!. Dues opcions diferents d'aquest llegum!.
Molt interessant!
Jo sempre faig llenties (ja explicaré algun dia com) perquè no els agrada gaire ni els cigrons ni les mongetes als meus fills. Però la Natàlia sempre em diu "Per què no fas amanida de llenties, per variar?"
I per comoditat, no vario, sempre repeteixo.
Ara prenc nota.
Un petó
Les llenties són les meves llegums preferides, tan estofades com en forma d'amanida, tal com ens les presentes tu! :)
Nosaltres també fem sovint amanida de llenties, sobretot a l'estiu quan ve de gust menjar un plat ben fresquet... amb una bona vinagreta com la teva, és un plat deliciós!
Que bona i que sana l'amanida aquesta a més com que sempre associes les llenties a potaje d'hivern doncs queda xuli. La vinagreta de nous m'agrada molt la faré segur i el toc d'ous de guatlla en comptes dels de gallina també ...la farem .. si algún dia d'quests surt el sol i vé de gust menjar fred .....
Petonets
Rosa,
Yo de judías sí que he hecho pero de garbanzos no. Tendré que probarla también.
Sí, el perrito está mucho mejor. Aunque siempre tendrá que estar con la medicación (y no tiene ni 2 años), pero bueno...
Un beso.
Lídia,
Així que tu ja has començat "l'operació bikini". Jo també hauria de començar a retallar la ingesta de dolços... però és tan difícil...
ptns.
Pepín,
És que aquesta amnida és un comodí on hi podem barrejar el que tinguem a la nevera.
Fins aviat.
Eva,
I a més són fàcils de coure! i si se'n fan servir de les "pardines" encara més.
ptns
Glòria,
S' ha de buscar diferents opcions per no fer-les sempre igual. Així els de casa no s' aburreixen.
Margarida,
A mi em costa bastant fer menjar llegums a les meves filles. De tota manera les llenties encara els agraden i així, més.
ptns.
Mercè,
A mi a l' hivern m' agraden més estofades.I menjar-les amb cullera. Però ara, que sembla que vol començar a fer bo... ja va bé algun plat fred..
ptns.
Gemma,
Aquesta vinagreta ens agrada molt. Fins i tot per les amanides d' enciam i pasta...
ptns.
Mar,
Jo vaig servir molt les nous a la cuina. És perquè en tenim moltes collides de casa i s'han de consumir...
No sé si sortirà el sol, al menys ja no fa tant de fred..
ptns.
Les llenties m'agraden únicament en amanida, son molt bones fresquetes i amb un plat tan ben decorat com el teu, genials.
Publica un comentari a l'entrada