dimecres, 4 de febrer de 2015

HAMBURGUESES DE CIVADA


Voleu provar  unes hamburgueses diferents? A mi m' agraden molt (però a casa només les prenc jo, aixó també ho he de dir) ja que últimament no menjo gaire carn, i aquestes a més són super saludables perquè la civada  és molt beneficiosa pel cos: redueix els nivells de colesterol, té propietats antioxidants, disminueix la presió arterial, els nivells de sucre, etc... Que ningú esperi trobar gust de carn a aquestes hamburgueses ..lògicament no en tenen!


INGREDIENTS

1 vas (250 grs.) de flocs de civada integrals
1/2 vas (125 ml) d' aigua
2 alls
1/2 pastanaga
1/2 ceba petita
comí en pols al gust (jo, una culleradeta de café)
julivert
pa ratllat
pebre, sal, oli 


PREPARACIÓ


Barregem la civada amb l' aigua en un bol. Afegim l' all, la ceba i la pastanaga, tot ratllat. Afegim el comí, el julivert, el pebre, una mica de sal i barregem bé. Ha de quedar una barreja espessa i enganxosa. Si veiem que és massa clara, hi afegim pa ratllat mica a mica fins aconseguir la consistència adequada.


Ens untem les mans amb oli i fem les hamburgueses. Si disposeu d' un estri per fer-les, us anirà molt bé. Opcionalment, també les podeu arrebossar amb pa ratllat.


 Les fem fregir en oli, que les cobreixi fins a la meitat, a foc mitjà-baix  fins  que estiguin rosses. 



OBSERVACIONS

 Hi podeu posar els plàstics per les hamburgueses o separar-les amb paper de forn..
 Les podeu congelar..
Amb aquestes quantitats us en sortiran 4.
També podeu fer  mandonguilles amb aquesta massa.

11 comentaris:

lolines ha dit...

Jo faig hamburgueses de verdura però la veritat amb cibada mai les he provat, però quuina bona pinten fan.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna: Aplaudiments per aquesta recepta -i més concretament per aquesta hamburguesa de civada- a la meva parella la Teresa l'hi encantarà.
Apuntada queda. Salutacions a Olvàn. :O)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

De civada no les he tastat, si les faig de llegums per variar. A tenir en compte aquesta recepta tan sana.
Petons.

Sussi Aracuina ha dit...

Ja les tastaré!!

Doris mis cosillas ha dit...

Que buen aspecto tiene, seguro que no quedó ni las migas huuuu.Bsss

Gemma ha dit...

amb aquest estri semblen de professional!
A mi segur que m'agraden, tot i que jo no hi posaria comí ;)

A mossegades ha dit...

Són boníssimes, jo també en faig amb verduretes variades. Molt bona recepta!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Les acabo de descobrir ara mateix!!!
Creus reus que les podria fer al forn?
Ja em diràs!!
Petonets, Anna!!!!
Olga

ANNAFS ha dit...

Sí olga, les pots fer al forn! Jo no les hi he fet mai, però suposo que amb uns 10-15 minuts a 200ºC ja n' hi ha prou.

Núria ha dit...

Mai ho havia vist, però tenen molt bona pinta. També em quedo amb una idea, els trocets de roquefort amb el bròquil. Aquesta setmana ho provo.
Petons

El Racó de la Cuina ha dit...

No les he tastades mai però segur que són boníssimes. Ja les provaré!

El Racó de la Cuina
(racodelacuina.blogspot.com)