diumenge, 21 de juliol del 2013

LASANYA DE TOMÀQUET AMB FORMATGE


Les tomaqueres de l' hort de casa dels meus pares ja han començat a produir tomàquets, i sembla que aquest any  serà bona anyada, que ja s' ha preocupat el meu pare de protegir-les bé de les pedregades. Jo també he començat a fer receptes amb els primers tomàquets, que com cada any trobem boníssims i molt gustosos.
Aquesta vegada una lasanya de tomàquet i formatge, molt ràpida de preparar, aprofitant que també tenia el forn engegat amb un pollastre rostint-se ( aquest any, tot i ser juliol no  fa massa calor i encara no fa mandra cuinar al forn).



INGREDIENTS


4 tomàquets madurs
12 làmines de caneló
8 llesques de formatge (mozzarela, hawarti...)
alfàbrega fresca 
sal, pebre, oli d' oliva, una mica de vinagre balsàmic


PREPARACIÓ

Tallem els tomàquets a rodanxes i els posem en un plat. Els amanim amb oli, sal, pebre, vinagre i alfàbrega picada. Deixem macerar una estona, mentre preparem la pasta. Fem bullir les plaques dels canelons segons les instrucions del fabricant.
Disposem en cada plat o en una plata : una làmina de canaló, tomàquet, i una llesca de formatge. Repetim l' operació i acabem amb una rodanxa de tomàquet. 
Ho deixem preparat ( fins i tot ho podem deixar fet el dia abans). 
Ho posem al forn uns 10 minuts a 200 ºC,  fins que el formatge estigui fos. Acabem amanint-ho amb oli  d' oliva, si volem pot ser d' herbes aromàtiques ( la recepta del que faig jo aquí).


diumenge, 14 de juliol del 2013

CUPCAKES AMB CREMA DE MANTEGA


L' altra dia vaig fer uns cupcakes, unes magdalenes decorades amb crema de mantega que ens van agradar molt. No és que sigui gran entusiasta d' aquest dolç americà que està tan de moda; alguns els trobo molt enfarfegats i carregosos, sobretot els que es decoren amb fondant, que és tan dolç. El que és indiscutible és que n' hi ha de preciosos i molt artístics.
Aquests ens han agradat molt; la base, unes magdalenes amb la recepta del Xavier Barriga, èxit assegurat, per damunt una crema de mantega ( unes amb xocolata i les altres sense) i per decorar altres guarniments de xocolata o comercials. Els de la "S" van ser per l' aniversari d' una amiga de la meva filla Mireia, la Sílvia.Us sortiran uns cupcakes molt bàsics, però bons i  gens empalagosos.


INGREDIENTS

15 magdalenes ( si voleu amb la recepta del meu bloc que trobareu aquí)
250 grs. de mantega sense sal
70 ml. d' aigua
140 de sucre
1 culleradeta de sucre avainillat


PREPARACIÓ

Feu les magadalenes. Les deixeu refredar.
Feu la crema de mantega: Poseu la mantega estovada a temperatura ambient en un bol.
Amb el sucre i l' aigua feu un almívar: poseu els dos ingredients al foc i deixeu bullir uns minuts, quan començi a espesir ja el tindreu apunt. El deixeu refredar.
L' afegiu al bol amb la mantega i afegiu també la vainilla. Bateu amb les barilles elèctriques, o manuals. Ja la teniu llesta. Si estigués massa desfeta per poder-la manipular bé, la poseu uns minuts a la nevera.
Amb l' ajuda de la màniga pastissera, poseu la mantega damunt les magdalenes, i les acabeu de decorar com més us agradi.
Si voleu fer la mantega amb gust de xocolata hi afegiu abans de batre-la uns 50 grs. de xocolata desfeta al microones. 
Reserveu els cupcakes a la nevera abans de menjar-los.