dimarts, 22 de novembre del 2011
CRUIXENT DE FORMATGE DE CABRA AMB FREDOLICS I SALSA D' AFÀBREGA I NOUS
Aquesta setmana toca fredolics, que també n' hem trobat i uns quans rovellons més també... Ens hem d' afanyar a anar al bosc a buscar-ne perquè aviat farà fred i ja no en sortiran...
Tot i que no va estar triada, amb aquesta recepta vaig participar en un concurs de "fans de la cuina" , de caprabo. Un concurs amb una durada de 6 mesos, en els quals cada mes un cuiner tria una recepta de les que s' han enviat. La recepta ganyadora de cada mes formarà part del menú de degustació que elabora un cuiner en un acte quan finalitza el concurs. Ja van fer la primera edició amb el cuiner Sergio Fernández que va ser tot un èxit. Si en voleu més informació cliqueu aquí
INGREDIENTS
16 llesques de formatge de cabra en rull
1/2 k. de fredolics
1 ceba tendra
salsa d' alfàbrega: oli d' oliva, un all, 4 nous i unes fulles d' alfàbrega
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 200 º i hi posem les llesques de formatge damunt un paper de forn. Les hi deixem 15 minuts.
Fem fregir la ceba picada fina i afegim els bolets nets i tallats petits.
Muntem el plat posant una làmina de formatge i fredolics, així fins a 4 llesques de formatge.
Fem la salsa d' alfàbrega triturant tots els ingredients i amanim el milfulls.
Ja que n' és la temporada i ara se'n fan, us recomano que proveu la sopa torrada amb fredolics, és molt bona. A casa ens agrada molt, potser també perquè en mengem poques vegades. En vaig poder fer aquest cap de setmana, si voleu la recepta , que ja vaig publicar fa unes temporades, podeu clicar aquí.
dilluns, 21 de novembre del 2011
SÍPIA AMB ROVELLONS
El passat cap de setmana vam anat a buscar bolets. Esperàvem que les pluges dels últims dies haguéssin donat els seus fruits. Vam anar-hi prop d' aquí , i després de veure paisatges com aquest:
I passar per camins difícils i poc transitats,
Vam arribar al lloc i vam trobar uns quants rovellons (molt poquets, potser una dotzena entre 4 persones que anàvem), com aquest, de la mida justa, i a més molt bons, gens corcats, que vam aprofitar íntegrament
I passar per camins difícils i poc transitats,
Vam arribar al lloc i vam trobar uns quants rovellons (molt poquets, potser una dotzena entre 4 persones que anàvem), com aquest, de la mida justa, i a més molt bons, gens corcats, que vam aprofitar íntegrament
De tornada, ja tenia al cap la recepta que volia fer servir per cuinar aquests rovellons, i que és del llibre "La millor cuina dels bolets" de Llorenç Petràs. Un llibre molt recomanable.
INGREDIENTS
1 k. de rovellons (jo en tenia molt menys)
1 k de sípia
1 ceba
un raig de vi blanc
3 grans d' all
una llesqueta de pa torrat
ametlles
PREPARACIÓ
En una cassola, sofregir els rovellons nets amb la ceba tallada ben petita.Salem. Quan ja esta fregidet afegim la sípia tallada a trossos i ho deixem fer uns minuts més.
Fem una picada amb els alls, el pa, i les ametlles. Afegim el vi blanc a la cassola i la picada.. Deixem que redueixi i rectifiquem de sal.
* Les fotos dels paisatges i el rovelló les va fer l'Angel Arias.
diumenge, 13 de novembre del 2011
UNES SARDINES AL FORN
Una recepta molt fàcil de sardines al forn, que surt molt bona i és ben saludable. A més, tenim l' opció de fer-ne uns "montaditos" .
INGREDIENTS
1 kg de sardines sense el cap i la tripa o filets sense espines
1 ceba gran
4 alls
julivert
3 cullerades de pa ratllat
orenga, pebre vermell dolç, sal, pebre, oli d' oliva.
PREPARACIÓ
Salem i empebrem les sardines o els filets i els posem en un plata per anar al forn, ben estesos.
Amb la batedora, triturem tot junt: la ceba, els alls, el julivert, el pa ratllat, l' orenga, el pebre vermell i dues o tres cullerades d' aigua. Escampem la barreja damunt les sardines. Acabem amb un ragi d' oli. Si la plata és petita, podem fer capes de sardina i salsa.
Les posem al forn preescalfat a 180 º durant uns 20 minuts.
diumenge, 6 de novembre del 2011
CONFITURA D' HIVERN
Aquesta confitura és una recepta del llibret de "Cuina de la memòria d' Olvan", concretament aquesta és de la Lola Fígols de Cal Blau. Jo he modificat una mica els ingredients al nostre gust.
L' aigua que jo hi poso es pot substituir per vi blanc o fins i tot negre, a gust del qui s' ho ha de menjar.
I la podem acabar sense triturar, amb les fruites ja desfetes o triturar-la com he fet jo perquè quedés més fina.També en podem fer més quantitat i abocar-la calenta en pots esterilitzats, posant-los seguidament cap per avall perquè facin el buit.
Jo no n' he fert massa quantitat i a la nevera se'm conservarà força dies. Ens la podem menjar amb formatge, mató, la podem fer servir per farcir pa de pessic, per untar en torrades...
INGREDIENTS
1/4 de l. d' aigua o vi
1 branca de canyella
1/2 kg de sucre
4 pomes
1 codony
250 gr. de carbassa ( vaig utilitzar-la de tipus violí )
3 peres
En total hem de tenir 1 kg. de fruita ja pelada i triada. Podem variar les porporcions al nostre gust: menys poma, i més codony, més pera i menys carbassa, etc...
PREPARACIÓ
Posarem en una cassola al foc la fruita ja pelada i triada amb el sucre, l' aigua (o el vi) i una branca de canyella. Quan bulli, baixem el foc i ho deixem a foc lent durant 1 hora i mitja o fins que veiem que l'aigua ha reduit i les fruites es desfan.
L' aigua que jo hi poso es pot substituir per vi blanc o fins i tot negre, a gust del qui s' ho ha de menjar.
I la podem acabar sense triturar, amb les fruites ja desfetes o triturar-la com he fet jo perquè quedés més fina.També en podem fer més quantitat i abocar-la calenta en pots esterilitzats, posant-los seguidament cap per avall perquè facin el buit.
Jo no n' he fert massa quantitat i a la nevera se'm conservarà força dies. Ens la podem menjar amb formatge, mató, la podem fer servir per farcir pa de pessic, per untar en torrades...
INGREDIENTS
1/4 de l. d' aigua o vi
1 branca de canyella
1/2 kg de sucre
4 pomes
1 codony
250 gr. de carbassa ( vaig utilitzar-la de tipus violí )
3 peres
En total hem de tenir 1 kg. de fruita ja pelada i triada. Podem variar les porporcions al nostre gust: menys poma, i més codony, més pera i menys carbassa, etc...
PREPARACIÓ
Posarem en una cassola al foc la fruita ja pelada i triada amb el sucre, l' aigua (o el vi) i una branca de canyella. Quan bulli, baixem el foc i ho deixem a foc lent durant 1 hora i mitja o fins que veiem que l'aigua ha reduit i les fruites es desfan.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)