dijous, 14 de juliol del 2011

CREMA DE CARBASSA AMB MARISC



L' altra dia  ens vam menjar la crema de carbassa freda, i en vasets individuals, per fer l' aperitiu.
Vaig  utilitzar una carbassa d' estiu, del tipus violí, que són petitetes i van molt bé per fer aquesta crema. Els vaig decorar amb gambes , altres vegades els he decorat amb vieires. Trieu la opció que més us agradi.
Ah! Els vasets de la crema que hi ha les gambes són de plàstic, dels que es llencen. 


INGREDIENTS


1 carbassa tipus violí (que pesi al voltant del kg.)
1 ceba grossa

2 patates de mida mitjana
3 porcions de formatget (tipus "caserio")
1 litre de brou de peix (podem fer-ne servir de l' envasat en brik, d' una marca de confiança)
mig vas d' aigua.
1 raig d' oli d' oliva, sal i pebre.
gambes pelades o vieires


PREPARACIÓ

Pelem la carbassa, la ceba i la patata. Tallem a trossos i els posem en una olla amb el brou i el mig vas d' aigua. Afegim els formatgets i l' oli d' oliva. Deixem bullir fins que sigui ben cuit. Afegim la sal que calgui i una mica de pebre. Triturem ben fi.
Deixem refredar la crema i la posem en vasets. Fregim les gambes o les vieires a la paella, les punxem amb una broqueta i les posem damunt del vas.

13 comentaris:

Joaquina ha dit...

Hola Anna, quin goig que fan aquests gotets de crema. Ara mateix m´en pendria un. Gràcies per estar a la meva voreta aquest dies, ara ja estem recuperats el bloc i jo. Una abraçada i GRACIES.

mariatem ha dit...

Una crema riquísima y muy bien presentada, me gusta.
Besos

La cuina de l'Eri ha dit...

Boníssima!! i amb el toc de les gambes la fa molt especial. Petonets!

glutoniana ha dit...

Fan molt bona pinta les coses presentades en gotets, segur que els teus convidats van gaudir del que es vas preparar. O és que els convidats eren els de casa? jajaja.


Las recetas de Glutoniana

QUIMA ha dit...

Aquesta crema ben fresqueta es ideal per un sopar ¡¡ A més així presenat amb vasets individuals quede perfecte.
Petons

Cristina ha dit...

Una crema ideal, estiuenca i com no marítima...Molt bona presentació.

Fem un mos ha dit...

El marisc li dona molt bon contrast a la crema de carbassa
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Queda molt elegant presentada amb gotets.
Petons.

Trini Altea ha dit...

Que suerte he venido antes que se terminen, me llevo uno.

Glòria ha dit...

Me la quedo igual per aperitiu que com a plat principal, a l'estiu fresquet, això sí, i és que la carbassa m'agrada taaant!

No tot són postres ha dit...

Molt bona, i el marisc li dona un toc especial. Així en gotets perfecte, però en plat un excel·lent entrant!!

PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Hola,

A nosaltres ens agrada la crema de carbassa de totes maneres, però ara ben fresqueta és ideal.
Espero que us animeu a fer aquesta recepta.

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

Salvador Català Pons ha dit...

Jo l'he fet com a entrant del sopar de Nadal. L'hem menjat tebia i ha agradat molt. Enlloc de formatgets he fet servir nata.
Gràcies per la recepta.
Salva