diumenge, 27 de febrer del 2011

PIRULETES DE CALAMARS FARCITS DE BOTIFARRA NEGRA



Fa un parell de setmanes que vaig a un curset de cuina a Cal Puntes, una masia dedicada al turisme rural, on també es fan tot tipus de celebracions, emplaçada en un lloc molt bonic del Berguedà.
El curset és a càrrec del cuiner Xevi Poll, de "El taller catering". Us recomano que visiteu la seva web per veure els serveis que ofereixen, així com les fotografies dels plats que fan. Diu que el seu objectiu és donar un servei original, innovador i de qualitat, i crec que aixó ho aconsegueixen molt bé!
El primer dia va estar dedicat als aperitius, i en van cuinar 6 en menys de dues hores. Molt originals i bons! (que els vam poder tastar tots)
El segon dia, 4 arrossos, boníssims. I ara falta el proper dimarts, carn i peix, i l' últim, les postres.
Aquest aperitiu em va impressionar per la seva senzillesa i vistositat, tenia moltes ganes de fer-lo i avui ha estat el dia indicat. Ha tingut molt d' èxit!


INGREDIENTS


2 calamarsets nets
2 botifarres negres
uns quants pinyons
broquetes per enfilar


PREPARACIÓ


Traiem la pell de la botifarra, que pasarem per la paella tallada a trossos amb un mica d' oli.
La triturem i hi afegim els pinyons. Farcim els calamarsets (sense les potes ni les aletes) amb la barreja de botifarra i pinyons.
Emboliquem ben apretat amb film, i ho posem al congelador.


Al cap d' una estona, tallem els calamarsets a rodanxes d' un cm. Hi clavem una broqueta i fregim les piruletes amb l' oli ben calent, un o dos minuts per banda.

23 comentaris:

Miquel ha dit...

una buena y original piruleta y voy a ver la web de tu fuente
bona setmana
peto
miquel

QUIMA ha dit...

Ana la veritat es que un aperitiu ben original, a més té una pinta de bonissim.
petons

Lídia ha dit...

ostres Anna, quin aperitu més original...com m'agradaria poder anar a algun curset de cuina

petons

Rosa ha dit...

Me has dejado a cuadros, me encanta y es de lo más original.
Que sepas que la copio y en cuanto pueda lo pongo en practica.
UN besito y bona nit Anna

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Quina cosa més original... amb el que m'agraden a mi aquests tastets. Ara vaig a mirar la web. A veure si pots anar posant-nos les receptes d'aquest curs. Petonets i gràcies per compartir-ho amb tots!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Molt originals, coincideixo amb la majoria. Quan deus tenir convidats sempre deuen quedar sorpresos!

Cristina ha dit...

Quines piruletes tan originals i vistoses. Ja aniràs penjant les receptes del curs,no?

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Molt original aquest aperitiu i t'ha quedat molt bé. No es defà gens al fregir-lo?
Petons.

Miel ha dit...

Doncs sí!! senzill però alhora boníssim!! què més es pot demanar???

Com se n'aprèn... estaré ben atenta a les postres...que son el que més m'agrada!!

Petonassos

Miel

Eva Flores ha dit...

han de ser tan i tan bones!!!! ummmmm

Fem un mos ha dit...

Unes piruletes fantàstiques i molt bones, prenc nota d’aquestes teves, ja podré fer un sortit de piruletes la propera reunió amb els amics.
Petons

mercè ha dit...

Quina cosa més original!, preciosa a la vista i una combinació de sabors atrevida i completíssima!Una recepta així no passa desapercebuda,eh?.A reveure

jomateixa ha dit...

Molt original i fàcil de fer, ja tinc ganes de provar-ho!

josep ha dit...

Totalment innovadors i espectaculars. Felicitats!

Gemma ha dit...

Ja veig que va ser un curset molt interessant, aquesta recepta em sembla original i sorprenent! I ben senzilla de fer, ideal per soprendre els convidats amb un aperitiu ben diferent ;)

El plat blanc ha dit...

A mi també m agada molt aquets "brocheta" La trobo original , vistosa, smbla fàcil i deu ser boníssima. Molt bona idea

Cristina ha dit...

Un aperitiu que no té res a envejar als petits fours...Ostres! com m´agradaria poder fer un curset de cuina en una masia i envoltada de natura.

Visc a la Cuina ha dit...

Quina idea més bona, la combinació ha de ser una delícia!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; ... no... , si aquí al Berguedà, teniu de tot... inclosa l'originalitat d'aquestes piruletes de calamars farcits, que de ben segur val la pena provar... i repetir¡¡
que vagi de gust Anna¡¡ :-D

Alfons ha dit...

Una proposta molt saborosa.. me l'apunto
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Miquel,

A mi em va sorprendre per la seva originalitat. I es molt bona!

Quima,

I també és fàcil de fer. I podem deixar uns quants calamars farcits al congelador i fer-los al moment.

Lídia,

Aquest curset m' agrada molt. Com que és un cop per setmana tampoc has de gastar gaire temps.

Rosa,

Ya verás que es una receta muy rica.

Eri,

Segur que aniré posant receptes, que n' hi ha de molt interesants.

A peu coix,

si, ja tinc ganes de tenir convidats i veure si els puc sorprendre.

Cristina,

Es un curs molt intens, fa moltes receptes cada dia de curset. Ja les aniré penjant.

Anna,

A l' hora de fregir s' ha d' anar amb compte: l' oli ben calent, i anar donant voltes a les piruletes. Només aixó.

Miel,

Les postres vénen aquest dimarts que sera l' últim dia. Jo també l' espero amb moltes ganes!

Eva,

Realment són molt bones, i tant!

Sion,

També ha de ser bwen original fer un aperitiu tot a base de piruletes. Es una idea que se m' acut que pot tenir èxit.

Mercè,

També es podria fer amb botifarra blanca però no seria tant vistosa,. La combinació de sabors queda molt bé.

jomateixa,

Doncs a veure si t' animes i les proves aviat!

Josep,

Aquest gent del "taller catering" fan uns aperitius molt originals, i sobretot, com dius innovadors.

Gemma,

I tant, jo ja tinc ganes de tnir convidats per fer-los-hi.

El plat blanc,

I a més la botifarra era feta a casa, es a dir encara era més bona!

Cristina,

Cal Puntes, està situada en un lloc molt i molt bonic del berguedà, es un indret preciós!

Visc a la cuina,

Sí és una combinació força sorprenent.

Josepb,

Tens tota la raço. no ens falta de res al Berguedà. Estem de sort.

StHilari,

Prova-ho i ja m' ho diràs!


Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

PILAR ha dit...

Que originals i que bones! A la propera festa familiar les farè que segur agraden molt.
Petons!

glutoniana ha dit...

Qué original!

Las recetas de Glutoniana