dissabte, 24 de gener del 2009

SARDINES EN ESCABETX


Avui he volgut recuperar aquest plat, que havia fet fa molt temps i no recordava la recepta.

M' han donat la recepta de nou i l' he fet de seguida donçs tenia ganes de tornar-ne a menjar.

Aquestes sardines es menjen fredes. Supoo que aquest escabetx es pot fer també amb altres tipus de peix blau.

Nosaltres ens les hem menjat amb pa amb tomaquet i eren molt bones.


INGREDIENTS


1 K de sardines sense cap ni tripes.

1/2 l. d' oli d' oliva.

1 Vas de vinagre.

2 Fulles de llorer.

1 Cullerada de pebre vermell dolç.

4 Grans de pebre negre.

2 Alls.

Farina per arrebossar les sardines.


PREPARACIÓ


Salem i arrebossem les sardines en la farina i les fregim en la meitat de l' oli. Quan són cuites les posem en una cassola o plata una mica alta.

En el mateix oli que hem fet servir per coure les sardines hi afegim l'altra meitat d' oli que havíem reservat. Hi fregim l' all, el llorer, el pebre vermell i el pebre negre.

Afegim el vinagre. Ho deixem fer un parell de minuts i ho aboquem tot damunt les sardines, que han de quedar cobertes.

Les deixem refredar abans de menjar-les.

Es conserven força dies a la nevera.