El comentari del meu cosí carnisser osonenc i coneixedor dels productes que elaboren els seus companys empordanesos i gironins, em va donar la inspiració: " Afegida a un platillo o a una cassola, boníssima". Una visita a La cooperativa Agrobotiga a Cal Bassacs per adquirir carn de vedella del Berguedà, tendre i gustosa, que sabia que no em fallaria per obtenir un resultat inmillorable i cap a casa, al rebost, a buscar una ampolla de cava Celler Vell Extra Brut Reserva, per donar-li un toc de distinció i categoria al platillo i que a més ens serviria per maridar l' estofadet i fer contents als de casa, començant el dinar amb una copa de bon cava. Perquè el vaig servir abans del primer plat, com un entrant, amb llesquetes de pa, per aixó vaig tallar la vedella petiteta per poder-la menjar més còmodament. Cada comensal va agafar el pa i es va fer el seu "montadito" de platillo de vedella.
Les quantitats de la recepta són per fer el guisat com un entrant, per unes 6 persones. Si volguéssiu fer aquesta recepta com a segon plat, hauríeu d' augmentar les quantitats.
INGREDIENTS
600 grs. de vedella per estofar ( aquesta era de la part del peixet)
100 grs. de botifarra dolça
1 ceba no gaire grossa
1 pastanaga
2 alls
1 tomàquet de sucar
1 branqueta de farigola
30 ml de cava
brou o aigua
Picada: 2 galetes maria, 1 all, julivert, 4 avellanes, sal
sal, pebre, oli d' oliva
PREPARACIÓ
Tallem la vedella a daus petits, d' 1 x1 cm, aproximadament, la salpebrem i la posem en una paella amb oli calent i la fem daurar. La traiem de la paella i la posem en una cassola. Tallem la ceba a la juliana i la pastanaga a daus, els alls pelats , i el tomàquet en 4 trossos. Saltem uns minuts les verdures amb la farigola a la mateixa paella on hi havíem fet la vedella, tot seguit afegim el cava. Ho aboquem a la cassola i hi posem brou o aigua, que cobreixi la vedella i les verdures tot deixant la cassola a foc lent durant una hora o fins que la vedella estigui tendra. Preparem la picada amb tots els ingredients al morter i l' afegim a la cassola.
Fem fregir la botifarra dolça esmicolada a foc lent amb una mica d' oli. Afegim una mica d' aigua, remenem i l' aboquem a la cassola amb la vedella. Deixem fer uns minuts més. Si ho fem un dia per l' altre, encara quedarà més gustós.
9 comentaris:
Una recepta genial! I de luxe! Me la deixes tastar?
Petonets,
Olga
Una recepta de festa!! Fastàstica!! 😊 I aquest Girotour... no vull tornar a repetir que em feu molta enveja però: en feu molta enveja!!!
Bon dia!!
Anna; Una recepta aquesta amb vedella del Berguedà, que amb el nom tot sol ja sóna a qualitat, si a més a més l'hi posem la dolça botifarra, l'hi dóna un contrast que és interessant al paladar.
Jo també vaig està a la trobada, llàstima de no poder-nos saludar.
Salutacions a Olvàn¡¡ :O)
Molt bona proposta amb botigarra dolça! jo encara estic rumiant què fer-ne, de moment m'he embrutat les mans amb farina ;). Un petó!
Ais! els del Berguedà! Heu de posar sempre algún ingredient vostre per arrodonir el plat, eh!! jejeje
Aquesta recepta resultat de la col.laboració entre els carnissers de diverses comarques és tota una troballa!!! Visca els gremis de carnissers i xarculters..i visca al botifarra dolça i la vedella del Berguedà! PEtonarros!
Uix, et vaig comentar al face i no aquí!
M'encanta aquest platillo, de fet jo sóc molt de platillos d'aquest estil... em sembla que m'hauré de buscar algú que de tant en tant em baixi botifarra dolça de Girona, perquè m'ha agradat i li veig moltes possibilitats.
Ens veiem aviat.
Ptnts
Glòria
BOna bona ha d'estar aquesta vedella tan ben acompanyada i millor per començar així acavem amb verduretes...si es poden fer de coses amb tot el que ens inspira i ens agrada! besets guapa
En la nostra botiga online oferim els millors productes artesans i el nostre excel·lent oli verge d'oliva arbequina. Tot un gust pels paladars més exigents amb una immillorable relació qualitat-preu. http://www.masdelpomissol.com
Publica un comentari a l'entrada