Sabeu què són els germinats? doncs els brots de les llavors quan es volen convertir en una planta. A casa n' havíem sentit a parlar i fins i tot n' havíem comprat de soja però hem après com fer-ne i les seves valuoses propietats gràcies a la meva filla Marta, que es cuida de fer -los, i en menja barrejats amb tot el que se li acut.. Se'n poden fer de moltes llavors diferents i encara que varien de gust i d' aspecte, tots tenen en comú que són una font important de vitamines i nutrients i no aporten quasi gens de calòries. Tampoc en podem abusar, una petita quantitat ja està bé per aprofitar-nos dels seus beneficis.
Els d' alfals, que són els de les fotografies, són molt rics en vitamines i minerals, tenen moltes proteines i enzims per ajudar a la digestió. Es veu que són els més rics i complets.
Els de girasol són molt rics en fosfor, calci, potasi i magnesi, ens ajuden a mantenir les dents i els ossos sans i forts. Tenen molta vitamina D.
Els de rave tenen vitamines A, B1, B2 i C, i sals minerals, ajuden a fortificar els teixits musculars, i a potenciar la vista.
N' hi ha de moltes més llavors; de soja, de llenties, de civada...
Jo els compro a l' herbolari. No serveix qualsevol llavor si no en sabem la procedència perquè podria haver estat tractada amb algun pesticida.
Són molt fàcils de fer a casa, només cal seguir unes instruccions senzilles per poder gaudir-ne en pocs dies.
NECESSITEU
1 pot de vidre ( com per exemple dels de melmelada)
1 gasa
1 goma elàstica
llavors per germinar
PRODECIMENT
Poseu un parell de culleradetes de llavors en un pot de vidre. Hi poseu aigua i les hi deixeu tota la nit a estovar.
L' endemà llençeu l' aigua i tapeu el pot amb una gasa i la goma elàstica. Escorreu bé tota l' aigua. I les deixeu en un lloc fosc, com per exemple un armari al rebost o la cuina.
Cada dia heu de repetir el procès de regar-les i escòrrer l' aigua dues vegades.
Quan ja hagin crescut ( les d' alfals 3-4 dies) les deixeu un dia més en un lloc clar,per activar la clorofila i ja els podeu guardar a la nevera en un tuper petit ( es conserven bé 4-5 dies) i menjar-los.
La Marta en fa en tres pots, començats en dies diferents perquè així no ens quedem mai sense.
Ara us faig unes propostes per poder aprofitar els germinats fets a casa, de manera ben senzilla, encara que podeu menjar-los amb el què us sembli. Que vagi de gust !!
Un entrepa amb pa integral, pernil cuit, canonges, ou dur i germinats d' alfals.
Un plat de pasta amb tonyina, ou dur, olives i germinats d' alfals.
Una amanida amb enciam, canonges, pastanaga, ceba, olives, pinyons i germinats d' alfals
Una amanida de tomàquet amb formatge blau i germinats d' alfals amb oli d' alfàbrega.
Un "montadito" amb pa amb tomàquet, trossets de salsitxa passada per la planxa, formatge de vaca i uns germinats d' alfals.
11 comentaris:
Quantes varietats! Es fácil fer-los a casa, fa temps que no en menjo.
Petons.
Genials els germinats casolans, i encara més les múltiples opcions on emprar-los! Una abraçada!
Una excelent i bona idea....m'encanta, gracies....i petonetsssss.
M'apunto lo de fer germinats a casa, que mha agradat!!!
Petonets.
El de rave, amb el punt picant, m'encanta!!!
A casa en mengem sovint, bona idea fer-los tu mateixa, que van a un preu...
Just l'altre dia vaig comprar un sobre per fer els germinats a casa però encara no m´ho havia acabar de mirar. Gracies al teu tutorial em serà molt més fàcil. I felicitats a la Marta per la genial idea. L'entrepà i el montadito son genials. Es nota que sóc panarra...!!!
Petons!
Molt bona tutorial...Cada dia aprenc més coses!
Els germinats a part de ser fàcils de cultivar donen molt de joc als plats i a les presentacions
Petons
Acabo de descobrir el teu blog i aquí em quedo, he vist cosetes que m'han agradat molt!! i aquesta entrada sobre els germinats molt complerta i a sobre amb receptes!
Visiteu el meu nou blog: www.chefgerard.blogspot.com.es/
Ostres! Moltes gràcies per aquesta lliçó!! Ho probaré a fer.
Publica un comentari a l'entrada