dijous, 20 de juny del 2013

COCA DE SANT JOAN


Una coca de St. Joan, per celebrar una bona revetlla...Ens la vam menjar diumenge, avançant-nos a la revetlla i era molt bona, però la crema pastissera em va quedar una mica massa clara. Em vaig equivocar en les mides de la llet, coses que passen, jejeje...Ho podreu apreciar a les fotografies, per aixó he estat apunt de no publicar-la, però ja no tenia temps de fer-ne una altra perquè la tinguéssiu al blog uns dies abans per poder-la fer vosaltres.


Per la primera massa

60 grs. de farina de força
20 grs. de llevat prensat
75 ml de llet

INGREDIENTS

la massa que hem preparat abans
2 ous
55 grs. de sucre
55 grs. de mantega
250 grs. de farina de força 
pell de llimona ratllada
sal 

Per decorar: fruita confitada, crema, pinyons... 
Opcional: anís


PREPARACIÓ

Fem la primera massa desfent el llevat amb la llet tèbia i afegint la farina. Ho deixem com a mínim una hora ( ha de doblar el volum), el millor és fer-ho el dia abans.

Preparació panificadora

Una vegada hem preparat la primera massa i ja ha reposat, la  posem a la cubeta de la panificadora o aparell d' amasar amb tots els ingredients per l' ordre que estan escrits a la recepta. Engegem un programa d' amasat. La deixem amasar uns 30 minuts, sense fer el llevat ( si ens quedés massa líquida caldrà que anem afegint miquetes de farina). 

Preparació manual

Fem un volcà amb la farina i hi posem al mig els altres ingredients : la primera massa, els ous , la mantega , el sucre, la pell de la llimona i la sal. Amasem molt bé durant uns 15-20 minuts, fins que ens quedi una bola llisa, que no s' enganxi a les mans ( si cal hi anem afegint miques de farina) 

Una vegada tenim la massa apunt, ja sigui feta amb la panificadora o aparell d' amasar o manualment, l ' estirem amb les mans damunt  de la plata del forn  untada amb mantega i farina o amb un paper de forn a sota. La deixem llevar durant una hora al menys o fins que augmenti el doble el seu volum ( ho podem fer dins el forn apagat). 
Quan ja hagi doblat el seu volum la guarnim amb crema pastissera, fruita confitada, pinyons, també la podem ruixar amb una mica d' anís ..Si abans de posar-hi els guarniments la pintem amb ou batut, quedarà més lluent.


La posem al forn preescalfat a 200 º durant uns 15 minuts, fins que sigui daurada i cuita. La deixem refredar damunt una reixa, i si volem hi podem posar una mica més de sucre per damunt. 


Si voleu la recepta de la crema pastissera la podeu consultar aquí. Jo he fet servir per aquesta coca la meitat dels ingredients. 

19 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Sigui com sigui, aquesta coca de Sant Joan feta uns quants dies abans, es veu molt interessant de vista, de color i de ben segur que de gust igual.
Jo aquest any faré un altre producta que s'ha de preparar per aquesta època i deixar-ho a sol i serena durant un mes...
Però tornant a la teva coca, jo la faig molt semblant, encara que la faig sense crema.
Que tinguis un bon solstici d'estiu Anna, amb tots els teus¡¡
Salutacions :O) :O)

No tot són postres ha dit...

Per què ens ho has dit que la crema et va sortir una miqueta líquida? Es veu maquíssima la coca!!! I segur que boníssima també.
Bona revetlla de Sant Joan!

PTNTS
Dolça

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

La pinta es sencillamente espectacular y bien rica, así que me encanta!
Besos

Cristina ha dit...

Vaja, no li veig cap defecte...segur que estava boníssima i no atipa tant com la crema espessida.

QUIMA ha dit...

Perque ho dius tu que la crema et va quedar clar, que no es veu . Ara que ja he sopar com m'en menjaria un trosset.
petons

Miquel ha dit...

calentando motores y estoy seguro que a pesar de no estar la crema espesa no quedo ni una miga de esta estupenda coca
Bona revetlla
peto

Mònica Tarradellas ha dit...

El petit detall de la crema ni es nota! T'ha quedat fantàstica! Una abraçada Anna!

Cristina ha dit...

Jo la veig estupenda aquesta coca i segur que estava boníssima! I dic estava, perquè segur que va volar!!!

Bona revetlla guapa! Molts petonets!

Núria ha dit...

Caram quina coca...sembla que pugui sentir l'olor des d'aquí, i l'olor de pólvora i cava jeje. Jo m'hi posaré el diumenge a fer la coca, que per a la revetlla no pot faltar!

Tapa't de tapes ha dit...

nyam nyam, que bona t'ha quedat, Anna!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Té una molla que es veu molt bona i en quant a la crema es ve bé i com ho més important es el seu sabor ja imagino que no van quedar ni kes molletes.
Petons i feliç reveetlla!

Montse ha dit...

Umm només falta sentir l'oloreta.
Jo acabo de preparar la massa mare.
Bona revetlla!!!

Gemma ha dit...

Encara que la crema sigui més líquida, segur que ha quedat bona igual! Per sant Joan no pot faltar mai una bona coca de brioix, oi? ;)

mamilu ha dit...

MMMMMM.....aquesta també m'agrada...entre tots poserem el llistó coquer ben alt...jajjjjjaaa...petonetssss.

Alfons ha dit...

D'autentic professional d ela pastisseria... quin aspecte més espectacular!!!

Silvia T. Clarasó ha dit...

que bonaaa, esta de 10! petons Anna
Silvia
chup-chup-chup

Mònica Tarradellas ha dit...

Una coca avançada espectacular!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Et van aplaudir, oi??? Quina coca!!! Preciosa.....i boníssima.
Salut i petons,
Olga

PILAR ha dit...

Doncs jo la trobo molt bé. T'ha quedat molt maca i te una pinta genial.,
Petons!