Avui us porto una recepta per fer la massa de la pizza. És veritat que en podem comprar de congelada o refrigerada i també està bé, a vegades fins i tot molt bé, però si ens la fem a casa encara és més bona. Aquesta recepta és del Richard Bertinet (ja us he parlat d' ell en altres ocasions i del gran resultat que dónen les seves receptes, com la de la massa dolça que he fet servir per un munt preparacions) i del llibre " PANES".
Jo faig el procés d' amassat a la panificadora, però es pot fer a mà, de fet el Richard explica molt bé com fer-ho.
INGREDIENTS (individuals surten unes 5 pizzes)
300 grs. d' aigua
50 grs. d' oli d' oliva
10 grs. de sal
500 grs. de farina de força
15 grs. de llevat fresc
farina per espolsar
PREPARACIÓ
AMASSAT
1-A la panificadora: Introduim a la panificadora tots els ingredients per l' ordre en que estan escrits. Engegem un programa d' amassat ( no cal fer el llevat, només l' amassat).
2 A mà: Damunt el marbre de la cuina ben net, hi aboquem la farina i hi esmicolem el llevat. Hi afegim la sal, l' oli d' oliva i l' aigua. Treballem la massa uns 10 minuts fins que ens quedi ben llisa.
Quan tinguem la massa preparada, la deixem reposar durant al menys1 hora o bé tota la nit a la nevera en un bol i tapada amb un film.
Enfarinem el marbre, hi aboquem la massa , la dividim en porcions, (tantes com pizzes vulguem fer) i fem unes boles que deixarem reposar uns 10 minuts.
Tornem a enfarinar el marbre i aplanem les boles amb la mà, del mig a les vores ( o també ens podem ajudar amb el corró).
Posem les bases de pizza en un plata de forn amb paper surfuritzat o ben untada amb oli i enfarinada.
Ja tenim les bases llestes per cobrir-les amb els ingredients que ens agradin.
Jo n' he fet dues de tomàquet, orenga, mozzarela i becon i l' altra de tomàquet, orenga i formatges.
Les fem coure al forn preescalfat a 230º C. Al moment de posar-les al forn, baixem la temperatura a 200 º C i les hi deixem uns 10-12 minuts.
*Vaig fer tres pizzes. Les altres dues boles les vaig embolicar amb paper film i les vaig congelar per fer-les un altre dia.
* També podem fer una massa de pizza una mica diferent enriquida amb olives negres d' Aragó "La Masrojana" ( uns 200 g. d' olives a les que els hi traurem el pinyol i les picarem a trossets petits), excel.lents perquè ens quedi sorprenent i deliciosa.
23 comentaris:
Tens raó, és boníssima. també tinc el llibre i n'he fet la pizza. Ni punt de comparació amb les comprades, no hi ha color. Aquesta massa és insuperable, té la textura que a mi m'agrada.
s'assembla molt a la que fem a casa, però no hi poso tanta aigua. també la faig a la panificadora, amb el programa d'amassar
fantástica pizza y ademas con la masa así mas buena todavía. Pienso que hacer la masa en casa vale siempre la pena.
peto
que buenoooo, y que crujiente esta de 10!
no conec el llibre però sembla que no ha de tenir perdua... la massa fa tant bona pinta com el facit!!
no conec el llibre però sembla que no ha de tenir perdua... la massa fa tant bona pinta com el facit!!
T'ha quedat un fantàstica pizza amb aquesta massa casolana
Quines tres pizzes mes boniques, i bones !!!!!ayyyy els pizzeros els queden 3 díes ...amb aquesta recepte ...
Petonets.
Riquísima, me encanta preparar estas masas en casa.
Besos
mmm!!! Pizza feta a casa, la millor del món! El farcidet que has escollit és molt temptador. Bon cap de setmana, guapa!
Hola Anna,
Aquesta recepta té molt bona pinta!. Fa temps que segueixo el teu bloc, m'agrada molt. Per això t'he deixat un premi al meu bloc e-cuina (http://www.e-cuina.blogspot.com.es).
Una abraçada,
Marta
Te molt bona pinta, mirare de fer-la a casa
QUIN BÉ DE DÉU DE PIZZES!!! ENTREN UNES GANES IRREFRENABLES DE MENJAR-NE UN TALLET (O MÉS D'UN...)!UNA ABRAÇADA
Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
http://hortpollet.blogspot.com.es/
Una massa molt bona, només s'han de veure les fotos i ja donen ganes de menjar una pizza.
Es una massa perfecta per congelar.
Petons.
M'encanta la massa de pizza feta a casa. Es la mateixa recepta que faig sempre. Jo també quan en faig en congelo i aixi sempre en tinc a punt.
Petons
Vaig conèixer uns napolitans fa no gaire i em van dir que la massa de la pizza s'ha de deixar reposar des de 3 dies abans. Així agafa volum i al menjar-se-la no 'embafa' tant, entra més suaument. Proveu-ho, al cap i a la fi son els inventors! Bon profit ;)
Jaume
Tens raó que la massa feta a casa és molt més bona i ens omple més de satisfacció.
Nosaltres un cop a la setmana també ens agrada sopar de pizza ;)
Si demà fem pizza, provarem aquesta recepta!
Jo normalment faig la recepta del llibre de la thermomix però la propera fare la teva. A més vec que hi ha per varies vegades.
Petons!
Ui amb aquestes fotos crec que avui soparem pizza. Fa molt bona cara, felicitats!!
Ui amb aquestes fotos crec que avui soparem pizza. Fa molt bona cara, felicitats!!
Enhorabona! t'hem atorgat el premi Best Blog. Un petó des de cuinantentrellibres.blogspot.com.es
Publica un comentari a l'entrada