diumenge, 21 d’abril del 2013

ANELLES DE CALAMARS AMB PERFUM BOSCÀ


 L' altra dia passejant pels voltans d ' Olvan vèiem el timó i el romaní ben florits i oloràvem  el perfum deliciós que deixen anar. En vaig collir unes branquetes mentre anava pensant com cuinaria les anelles de calamars que havia tret del congelador. Se'n fa acudir fer-les amb les herbes aromàtiques, una recepta senzilla i ben bona...



INGREDIENTS

anelles de calamars
farina
herbes aròmatiques (timó, romaní, orenga i alfabrega o altres que us agradin)
oli de girasol per fregir


PREPARACIÓ

Hem de tenir la precaució d' eixugar amb paper de cuina les anelles de calamars perquè no tinguin humitat. Triturem les herbes aromàtiques amb la farina. Posem el calamars en un bol i hi afegim la farina. Remenem bé perquè quedin ben enfarinats. Escalfem en una paella oli de girasol abundant, quan sigui calent anem fregint les anelles uns minuts per cada banda.
Al treure-les de la paella, les deixem en un plat amb paper de cuina a sota perquè absorveixi l' oli.
(Jo no poso mai sal als calamars, sobretot si són congelats) 


Romaní del caminet
herba humil, floreta blava.
Vora la vinya has crescut
entre el mar i la muntanya.

Tomàs Garcès 

8 comentaris:

mamilu ha dit...

Una bona tapa d'aquets calamars tan aromatics amb vindrían de fábula ara mateix....ummmm amb una cerveceta...
Petonets.

Visc a la Cuina ha dit...

Em sembla una manera fantàstica de fer uns calamars, me l'apunto!

Mònica Tarradellas ha dit...

Això i una coca-cola, el millor aperitiu de diumenge possible!!!

Gemma ha dit...

A mi també m'encanta cuinar amb herbes aromàtiques que he collit pel bosc. Molt bona idea aromatizar l'arrebossat, segur que va quedar molt més gustós.

Cinta ha dit...

No els he fet mai amb herbes aromàtiques, però la veritat és que té molt sentit i fa molt bona pinta. M'ho apunto. Petons!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Hola y gracias por tus palabras y si, aquí me quedo de seguidora tuya, me verás con frecuencia, aunque estos días no paro en el trabajo, pero me verás.
Un beso y miles de gracias

Unknown ha dit...

realment si es pot anar al camp, bosc, etc a buscar herbes, bolets, etc fa que la cuina encara inspiri més, i tingui els sabors molt més intensos

PILAR ha dit...

Una bona i aromàtica idea! Tenen una pinta extraordinaria.
Petons!