Amb aquestes quantitats us sortiran un parell de tortells. Si només en voleu un, podeu dividir la pasta en dues parts i de l' altra fer un pa de xocolata o brioxos petits.
La recepta base la podeu consultar aquí. El procés és el mateix, penseu a posar-hi la figureta i la faba abans d' enrotllar el tortell. Només us caldrà canviar el cabell d' àngel pel massapà i decorar el tortell amb fruita confitada ( jo n' hi poso poqueta perquè no ens agrada), just abans de posar-lo a llevar. Després, quan ja hagi doblat el seu volum, el pintem amb ou batut i hi posem sucre humitejat amb aigua i una mica de pols d' ametlla o ametlles filatejades .Tot seguit, ja el podem enfornar
També el podeu fer sense farcir i, un cop cuit, obrir-lo per la meitat i farcir-lo amb nata, trufa o crema.
Us deixo la recepta per fer el massapà
INGREDIENTS
Per omplir els dos tortells:
150 grs. d' ametlla en pols
100 de sucre fi
Una mica d' aigua
PREPARACIÓ
Barregem el sucre i l' ametlla amb una mica d' aigua. Li anem posant mica en mica fins que obtinguem una pasta llisa de la consitència adequada perquè puguem escampar-la al tortell.
12 comentaris:
Hola guapa tu
Des d´en Roc a lacuina, els nostres millors desitjos per un any plé de dolços moments.
Feliç dis de Reis,...un tortell de 10x10
mil petonets Susanna
T'ha quedat perfecte! A casa el que agrada més també és amb massapà ;)
T'ha quedat un tortell perfecte
Petons
Un buen tortell y ademas bien rico,aunque en casa nos tiramos por el relleno de nata.
Bon any Nou i bons Reis
peto
un tortell perfecte i bonissim
Però quina preciositat!!!
M'encanta! t'ha quedat de cine. Petó.
Noia quin tortell!!!!
A casa ens agrada de massapà...
Petonets.
qe maco t'ha quedast, es veu molt esponjós!!!aquest any no l'he fet... i m'he quedat amb ganes... Bon any!
Quin tortell!!!! no hi ha color en fer-lo a casa...quina diferència de sabor...t'ha quedat espectacular!!!
Petunets i bon any Anna!
Eva.
Amb aquest tortell segur que vàreu passar un dia genial de Reis!!
Feliç 2013!!!
Olga
Te molt bona pinta. A nosaltres tampoc ens massa la fruita confitada.
Com sempre em toca fer el dinar el dia de reis, no tinc temps de fer el tortell aíxi que normalment els convidats, la familia, el portan de la pastisseria i sempre acabem treient la fruita confitada. Un día potser el fare per berenar encara que no sigui reis....
Petons!
Publica un comentari a l'entrada