I passar per camins difícils i poc transitats,
Vam arribar al lloc i vam trobar uns quants rovellons (molt poquets, potser una dotzena entre 4 persones que anàvem), com aquest, de la mida justa, i a més molt bons, gens corcats, que vam aprofitar íntegrament
De tornada, ja tenia al cap la recepta que volia fer servir per cuinar aquests rovellons, i que és del llibre "La millor cuina dels bolets" de Llorenç Petràs. Un llibre molt recomanable.
INGREDIENTS
1 k. de rovellons (jo en tenia molt menys)
1 k de sípia
1 ceba
un raig de vi blanc
3 grans d' all
una llesqueta de pa torrat
ametlles
PREPARACIÓ
En una cassola, sofregir els rovellons nets amb la ceba tallada ben petita.Salem. Quan ja esta fregidet afegim la sípia tallada a trossos i ho deixem fer uns minuts més.
Fem una picada amb els alls, el pa, i les ametlles. Afegim el vi blanc a la cassola i la picada.. Deixem que redueixi i rectifiquem de sal.
* Les fotos dels paisatges i el rovelló les va fer l'Angel Arias.
19 comentaris:
Que bolets!!! i rovellons!!!
Nosaltres aquest any ni un.. sort que en tenia en conserva del any passat.
Bon plat de mar i montanya, per sucar-hi pa.
Petons
Adoro, el Bergadá , bé de fet m'agrada tota Catalunya.
El meu fill viu al Pallars, i es fa un fart de cerca bolets.
Molt bona aquesta sipia.
quina sort! al moianès no en trobem ni la meitat, per fer aquest plat tan bo els hem d'importar!
Ha estat una mala temporada de bolets, pero val mes 12 que cap, jejeje... ha de quedar una sipia bonissima!
espero el cap de setmana amb candeletes per anar a buscar rovellons! i aquesta és una bona proposta!
Gràcies!
Ei, aquest plat triomfa a casa meva, nosaltres també vam anar a buscar bolets, però tot just estan sortint, a veure si hi ha sort i encara hi som a temps!
Segur que aquest rovellons us van semblar una meravella, enhorabona per aquesta dotzena de ells. Un àpat genial amb la sipia.
Petons.
Mira, doncs ja són més dels que jo he trobat aquest any!! jaja (encara no n'he anat a buscar) Tenen una pinta deliciosa amb la sípia, segur que eren boníssims!! :D
Un petonet!! :)
Mira, doncs ja són més dels que jo he trobat aquest any!! jaja (encara no n'he anat a buscar) Tenen una pinta deliciosa amb la sípia, segur que eren boníssims!! :D
Un petonet!! :)
Nosaltres també vem trobar uns quants rovellons i mig cistell de fredolics. Uf pensava que aquest any no els tastariem.
Sembla molt bona aquesta recepta amb la sipia!!!
Anna; 3X4 === 12, és a dir; que vareu tocar a 3 bolets per cap... però bé uns bons rovellons amb una sípia, també és === a un bon mar i muntanya.
M'agradat aquesta recepta. Que vagi de gust Anna¡¡
Fantàstic!A mi m´encanta la sípia però amb bolets, vés per on, no l´he provada mai...Ja sento el flaire...
Quin plat més bo! I encara que poquets que bé els vas aprofitar. Petons
Hola guapa tu
una combinació de Super 10, la pena es que tal com dius aquest any no ni han masses de bolets
mil petonets Susanna
Ahir la meva mare en va trobar per primera vegada aquesta temporada!! Ostres, aquesta recepta li passo a la meva mare que segur que ens agradarà! ;)
Petons!
Quin any més dolent pels rovellons!!! aquest any no hem pogut fer cap escapadeta ja que els que hi anaven portaven ben poqueta cosa... Tu encara has tingut sort i els heu gaudit força amb aquest guissat tant bó... Petons i bon cap de setmana.
Això si que és un mar i muntanya, i amb aquests rovellons de luxe!!! M'agrada molt aquesta combinació, jo de moment la probare amb bolets congelats, fins que arribint temps millors...Petonets
Hola,
Aquest any n' hi ha poquets, però surten bons, gens corcats i és una maravella triar-los i no haver de llençar-ne la meitat com passa altres anys. A més, com que n' hi ha pocs, encara els trobem més bons...
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Magnífic plat de temporada!!!per tenir en compta.
Un peto de Mamilu.
Publica un comentari a l'entrada