Aquesta confitura és una recepta del llibret de "Cuina de la memòria d' Olvan", concretament aquesta és de la Lola Fígols de Cal Blau. Jo he modificat una mica els ingredients al nostre gust.
L' aigua que jo hi poso es pot substituir per vi blanc o fins i tot negre, a gust del qui s' ho ha de menjar.
I la podem acabar sense triturar, amb les fruites ja desfetes o triturar-la com he fet jo perquè quedés més fina.També en podem fer més quantitat i abocar-la calenta en pots esterilitzats, posant-los seguidament cap per avall perquè facin el buit.
Jo no n' he fert massa quantitat i a la nevera se'm conservarà força dies. Ens la podem menjar amb formatge, mató, la podem fer servir per farcir pa de pessic, per untar en torrades...
INGREDIENTS
1/4 de l. d' aigua o vi
1 branca de canyella
1/2 kg de sucre
4 pomes
1 codony
250 gr. de carbassa ( vaig utilitzar-la de tipus violí )
3 peres
En total hem de tenir 1 kg. de fruita ja pelada i triada. Podem variar les porporcions al nostre gust: menys poma, i més codony, més pera i menys carbassa, etc...
PREPARACIÓ
Posarem en una cassola al foc la fruita ja pelada i triada amb el sucre, l' aigua (o el vi) i una branca de canyella. Quan bulli, baixem el foc i ho deixem a foc lent durant 1 hora i mitja o fins que veiem que l'aigua ha reduit i les fruites es desfan.
18 comentaris:
Ha de ser boníssima!! Ja m'agradaria tenir-ne un potet!
Petons
Sandra
Una barreja molt bona i sobre tot amb canyella. Una vegada vaig fer una amb carbassa i no ens va agradar gaire a casa, peò segur que amb aquesta barreja es un altre cosa.
Petons.
Una barreja ben bona.......... Mira m'has donat una idea.l'altre dia hem varen donar un munt de pommes ,i abans no es facin malt bé buscaré alguna altre fruita per barrejar-hi hi en faré confitura.
petons
Confitura d'hivern, quina bona
idea!!!!
Petonets.
Quina confitura més bona, tinc un codony i carbassa, ho provarem.
Quina confitura més deliciosa!! Quina combinació de fruites més bona!!! M'emporto la recepta...
Petonets guapa
confitura, molt bona
Ha de ser deliciosa, i si és típica d'Olvan, encara més ;)
M'ha encantant la combinació de poma i codony. La canyella hi queda boníssim.
què bona ha de ser aquesta confitura! se'm fa la boca aigua!
mmm... quina bon idea, amb vi ha de quedar molt bé!
Hola Anna, sens dubta , bonìiiiiisima
M'hi jugaria una mà (o les dues!!) que aquesta confitura tomba d'esquenes!! jaja Jo voto per això de farcir el pa de pessic, acabat de fer, calentó... Ai, els plaers de l'hivern!! :D :D
Un petoneeet! :D
Una confitura d’hivern, amb tots aquests ingredients te da quedar molt bona
Petons
Tot d´una! tots els ingredients tardorencs amagalmats i amb vi.Què bona deu estar!
Hola,
A nosaltres ens ha agradat molt la combinació de fruites. Queda la conistència més clara que el codonyat, però amb el gust s' hi assembla una mica. Amb formatge és com més m' agrada...
Moltes gràcies pels vostres comentaris.
Ptns.
Deliciosa! I el toc de vi ho tobo molt encertat.
Petons
Publica un comentari a l'entrada