Hi ha moltes variacions d' aquesta salsa. Encara que els ingredients principals són pràcticament els mateixos, l' elaboració es pot fer més o menys complicada.
Aquesta salsa també la faig servir per amanir el "xató"( amanida a base d' escarola, anxoves, tunyina, bacallà esqueixat i olives arbequines).
INGREDIENTS
6 alls escalivats i 1/2 de cru
100 grs. d' ametlles torrades
50 grs. d' avellanes torrades
5 tomaquets escalivats ( que siguin ben madurs)
2 nyores
1 llesqueta de pa torrat mullat amb vinagre
sal, oli d' oliva abundant
PREPARACIÓ
Per escalivar els tomaquets i els alls, els posem sense pelar en una plata al forn a 180-200 º fins que estiguin cuits ( 35-40 minuts)
Pelem els tomaquets i els alls i els posem en un recipient on farem la salsa.
Escaldem uns minuts les nyores.
Triturem les ametlles i les avellanes. Les afegim als tomaquets i alls. Hi posem sal, la polpa de les nyores (que rascarem amb un ganivet), el pa remullat amb vinagre, la mitat d' all cru i oli. Triturem tot amb la batedora. Anem afegim més oli i batent, fins que ens quedi una salsa de la constistència que vulguem.
19 comentaris:
La salsa romesco té tantes receptes com cases hi ha, oi?
Amb el xató queda boníssima!
Avui he sentit que volia fer una salsa pels calçots, però no tenia recepta. Ara la tinc gràcies a tu i, a més, em servirà pel xató.
Moltes gràcies per compartir-la!!
Salut!
Jordi
m'agraden els calçots, però la veritat és que el que m'agrada més és la salsa i sucar-hi pa!
tienes razon la salsa romesco hay tantas como cocineros y ademas todas estan buenas
peto
miquel
Les salses d'aquest tipues son tan variades... cad'un les fa amb el seu toc personal.
A cullerades me la menjaria jo, que bona .
Petons
M'encanten les calçotades...sobretot per poder sucar pa a la salsa...és taaaaan bona!!!!
Petunets,
Eva.
Provaré aquesta salseta per als calçots, té un aspecte magnífic!
No se que es millor si el calçots o la salsa.
Es bonissima ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Anna, que bona que és!!
Aquest any crec que he recuperat les calçotades d'anys perduts! :p
Petons!
M'agrada aquesta salsa pels calçots però també per peix, verdures i ous.
La crema de castanyes la pots trobar als supers grans.
Petons.
Cadascú te la seva recepta i totes molt bones, aquesta salsa per sucar les carxofes a la brasa deliciosa, es que a mi el calçots no m’agraden
Petons
Quina pinta més bona que té. A mi m'agraden totes, és tan bona aquesta salseta.. i amb el xató queda fantàtica. Petonets!
jo la faig gairebé gairebé com tu ... però només amb ametlles itambé amb part dels alls crus ... surt bonissima!!
una abraçada
Totes són bones...em sembla que podriem sucar cada calçot en una salsa romesco diferent.
Me encantan los calsots, todos los años nos juntamos en casa de un primo de mi marido y hacemos una calsotada, la salsa romesco esta riquisima, y a parte de usarla con los calsots, me gusta tanto con carne como con pescado.
Un besazo Anna y feliz semana
El calçots ni fu ni fa, però quan he anat a una calçotada he menjat un munt de llesques de pa amb esta salsa, és boníssima!
Las recetas de Glutoniana
Està clar que la calçotada ha de sortir de primera, sobretot amb les productes de primera mà, de l'hort a la taula. La foto dels calçots té una llum especial, la trobo molt bonica.
La salsa romesco es sempre ben bona per acompanyar molts plats... i es cert, que cadascú la fa com més li va bé o li agrada.
Moltes gràcies pels vostres comentaris.
Ptns.
Quina textura més maca per sucar-hi els calçots que te el teu romesco, els de la comarca més calçotaire diem que cadascú te el seu secret per fer-la diferent però si fa no fa totes s´assemblen i a quina més bona!.
uan abraçada.
Publica un comentari a l'entrada