Avui una altra recepta del Curs de cuina d' Els Casals. No havia provat mai el menjar blanc, i uns aseguro que aquesta combinació amb les cireres marinades és deliciosa. Va ser una de les receptes que em va agradar més. I de fet, de les primeres que vaig fer, donçs tenia moltes ganes de tornar-ne a menjar!
Són unes postres una mica laborioses, tot i que, tan el marinat com el menjar blanc el preparem el dia abans de menjar-les. El mateix dia, abans de servir-les, momés cal que muntem els vasos i ja ho tenim llest.
L' Oriol va comentar que es pot fer amb qualsevol fruita del temps, només cal que substituim les cireres per la fruita que volguem.
INGREDIENTS
Pel menjar blanc
400 gr. de llet
200 gr. d' aigua
240 grs. d' ametlla crua
100 gr. de sucre
Unes gotes d' "amareto" ( jo hi vaig posar "Frangelico")
360 grs. de nata líquida
4 fulles de gelatina.
Pel marinat de cireres
200 grs. de cireres sense pinyol
250 grs. d' almívar tant per tant ( 125 gr. de sucre i 125 d' aigua. Arrencar el bull i ja està llest)
100 grs. de puré de cireres
suc de llimona
Unes fulles de menta.
Per decorar
Fils de llimona confitada
Fulles de menta
PREPARACIÓ
Posem l' aigua i la llet amb les ametlles a escalfar. Afegim el sucre, pasem per la trituradora ( ha de quedar el màxim de fi possible). Ho deixem reposar 24 hores.
Ho colem amb un colador xinès. Posem les fulles de gelatina a estovar amb aigua freda 5 minuts. Escalfem una part de la barreja d' ametlles i hi posem la gelatina ben escorreguda. Barregem amb tota la resta. Ho tornem a colar. Afegim el licor i la nata líquida. Remenem bé.
Repartim en els gots ( amb compte de no embrutar els costats, jo vaig posar la barreja en una gerra) i ho deixem a la nevera fins que qualli ( unes 3 hores).
Marinat de cireres
A l' almívar acabat de fer ( posar al foc el sucre i l' aigua i arrencar el bull) afegirem el puré de cireres ( treure el pinyol i triturar-les) , i deixarem refredar. Despinyolem amb compte els 200 grs de cireres, partint-les per la meitat. Afegim les cireres , el suc de la llimona i les fulles de menta a l' almívar i al puré de cireres. Deixem marinar a la nevera, com a mínim 2 hores. Com a màxim, 48 hores.
A damunt del got de menjar blanc, hi posem les meitats de cireres ben posades, reguem amb líquit del marinat i decorem amb llimona confitada i fulles de menta.
17 comentaris:
Un blanc manger certainement délicieux. J'aime beaucoup cette combinaison avec les cerises.
A bientôt et bon dimanche.
T' ha quedat de luxe aquest menjar blanc. Uns postres per quedar com una reina.
Petons.
Mare meva, Anna, això te que estar de vici...Això és un postre gourmet total! Una abraçada.
El menjar blanc em va agradar molt d'aprendre a fer-lo, i també ens van sudgerir acompanyar-lo amb melmelada o amb bocins de fruita...Aquesta recepta teva amb les cirres confitades ha de ser una delícia!A reveure!
Jo no he fet mai el menjar blanc, o sigui que ja toca i sobretot després d'haver vist aquesta meravella de recepta amb cireres!
de vegades trobo que el menjar blanc és una mica soso, amb aquestes cireres segur que no hi ha color!
pt!
Jo encara no l'he fet el menjar blanc. M'ha agradat molt la presentació que has fet amb les cireres marinades. Una abraçada
Una aposta molt creativa per una menja tradicional com el menjar blanc, ens agrada moltíssim! Enhorabona
Un gotet que ha d’estar deliciós, queda apuntat
Petons
Bo, bo, bo i una presentació original!.
A casa el menjablanc és tot un clàssic ja que el meu pare és de Montblanc. Però la combinació amb les cireres em sembla extraordinària, ha de ser boníssima! El proper cop que faci menjabloanc ho provaré!
M,encanta molt el menjar blanc, i amb les cireres el postre millora i molt, apuntat.
Josepb. -Menja de bacallà- Doncs jo tampoc l'he preparat mai el menjar blanc, i la veritat tal i com està preperat i la manera de presentar-ho fan venir unes ganes de fer-ho i provar-ho... de debó¡¡
Que vagi de gust Anna¡¡
Josepb. -Menja de bacallà-
Hola,
A mi em va encantar el menjar blanc, si fos tan laboriós en faria més sovint, tot i que val la pena,pel resultat...
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Potser sí que es laborios, però el resultat segur que val la pena. Te una pinta....!!!
Petons!
Acabo de mirar la pàgina de la melmelada de tom`quet. Jo acabo de fr-ne de tomàquets verds, com cada any. Va bé tan si i ha molts tomàquets com per aprofitar els que no acaben de madurar. Proveu de fer vinagretes amb una cullaradeta de melmelada de tomàquet vers. Jo ho poso tot a un pot ( oli, sal, vinagre, mostassa, mel.melada etc) i remeno ben rement fins que tot queda més o menys homogeni. Llavors es tira sobre l'amanida. El gust és diferent i especial. Podeu provar-ho !!
Ostres!!! cada vegada que busco informació sobre el menjar blanc en trobo una recepta diferent, això si, a quina més bona!!! La veritat es que no se quina fer, m´agraden totes!!!
Bé, perdona, crec que he estat una mica maleducada, primer tindría que haver saludat!!
Donc això, que buscant informació sobre aquestes maravilloses postres m´he trobat amb el teu blog.
tens uns plats boníssims!!!
Un petonet i fins aviat!!
Publica un comentari a l'entrada