dilluns, 27 d’octubre del 2008

CODONYAT




Es l' època dels codonys i per tant, de fer codonyat. Jo l' he fet per utilitzar-lo a finals de setmana per fer els panellets de codonyat. Si se' n fa molta quantitat, es pot congelar.



INGREDIENTS



Codonys.
sucre ( per 1 kg. de codonys, 3/4 de kg. de sucre)



PREPARACIÓ

Rentem bé els codonys i els treiem el cor de dinntre. Els tallem a trossos no molt grans ( no cal pelar-los), i els posem en una olla amb el sucre a foc lent. Els remenem de tant en tant (sobretot quan el sucre encara no s' ha desfet) i els deixem que bullin una bona estona (tot depen del tipus de codony) fins que els codonys s' han desfet quasi per complet i la barreja ha adquirit un to vermellós (aquest codonyat que he fet jo i que veieu a la fotografia va estar al foc unes 3 h.). Ho acabem de triturar amb la batedora i ho posem en un motllo fins que es refredi.

Quan és fret, ja el podem desmotllar.

3 comentaris:

maia ha dit...

Bonissim Anna, realmen no te rés a veure amb el que comprem al super! Un petó

Unknown ha dit...

Hola Anna,

avui he vist a la botiga codonys i encara que no he fet mai, havia vist receptes x la xarxa i semblaven facils. com que estic fent un blog de cuina, espero que no et faci res que hagi penjat un enllaç de la teva recepta. Despres a mida que vagi fent codony ja la personalitzaré una mica.

Mònica Tarradellas ha dit...

N'haig de fer per farcir panellets...són un dels que tenen més èxit!!! Quin en tingués un trosset d'aquest teu!!! Petons!