diumenge, 22 de juliol de 2018

HUMMUS

El hummus és un puré de cigrons barrejat amb espècies. Una recepta molt saludable, sobretot si ens el mengem amb bastonets de verdura. A més, la seva preparació és molt senzilla. 

Podem provar de fer-ne amb altres llegums fins i tots amb els pèsols negres del Berguedà. 




INGREDIENTS

400 gr.de cigrons (poden ser de pot)
Un raget d' aigua (30 ml)
el suc de mitja llimona
1 cullerada sopera de sèsam torrat i triturat
1/2 culleradeta de sal
1 tassa de café d ' oli d' oliva (70 ml.)
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta de comí




PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients (menys el pebre vermell dolç) al vas de la batedora. Triturem. Per servir-lo  podem afegir un raget d' oli per damunt i una mica de pebre vermell.

El podem posar en torradetes, menjar-lo amb bastonets de pa, amb crudités de verdures, també es bo per acompanyar  peixos a la brasa o planxa.

Admet mot bé la congelació.



5 comentaris:

Trini Altea ha dit...

Desde que he visto tus fotos tengo la boca salivando.

Raquel Galin ha dit...

Que rico ese Humus con esos crudites de verdura.
Feliz verano, nos vemos a mediados de septiembre.
Un beso

Cuina Cinc ha dit...



és molt bo l'hummus!!
sopars a la fresca, aperitius, per un sopar o per portar a la feina.
La idea de les verdures és molt bona!!
L'estiu passat també la vaig publicar :)

Imie15 ha dit...

m agrada molt

Anònim ha dit...

No he provat mai de fer Humus però tinc ganes de fer-ho. Crec que és una bona opció per un entrant. Estic agafant idees vostres i la veritat és que avui mateix m'hi posaré.

Data 28/09/2018 sílvia