diumenge, 18 de maig del 2014

ARRÒS AMB FAVES AMB TAVELLA I BOTIFARRA DEL PEROL



L' hort de casa dels meus pares ja fa goig de veure, amb verdures,  hortalisses, maduixes... hi ha faves i ara en podem menjar com més ens agraden: amb la tavella.
La manera com més sovint les mengem és així. Però l' altre dia vaig provar de fer aquest arrós, aprofitant que tenia unes botifarres del perol i unes cebes i alls tendres també de l' hort. Un arròs molt bo!!! 


INGREDIENTS

1 ceba  (millor si es ceba tendra)
2 alls tendres 
200 grs. de faves amb tavella
3 o 4 botifarres del perol ( o bé botifarra negre o  botifarra crua)
1 l. de brou de verdures ( o pastilla de brou)
400 grs d' arròs (millor si és del tipus bomba)
sal, oli d' oliva 

PREPARACIÓ

Triem les faves: els hi tallem les dues puntes i les tallem petites. Les posem a bullir en el brou o l' aigua amb la pastilla de brou. Hi posem una mica de sal si cal. Les deixem bullir uns 30 minuts o fins que estiguin cuites. Reservem el brou restant. Tallem la ceba i la sofregim en una paella amb oli d' oliva, afegim la botifarra ( en podem reservar unes rodanxes per decorar)  i sofregim una mica més ( la botifarra s' ha de desfer) Per últim hi posem els alls tendres tallats a trossets. 
Afegim l' arròs, li donem unes voltes i  incorporem el brou on hem cuit les faves. Rectifiquem de sal. Deixem bullir uns 20 minuts.