La manera com més sovint les mengem és així. Però l' altre dia vaig provar de fer aquest arrós, aprofitant que tenia unes botifarres del perol i unes cebes i alls tendres també de l' hort. Un arròs molt bo!!!
INGREDIENTS
1 ceba (millor si es ceba tendra)
2 alls tendres
200 grs. de faves amb tavella
3 o 4 botifarres del perol ( o bé botifarra negre o botifarra crua)
1 l. de brou de verdures ( o pastilla de brou)
400 grs d' arròs (millor si és del tipus bomba)
sal, oli d' oliva
PREPARACIÓ
Triem les faves: els hi tallem les dues puntes i les tallem petites. Les posem a bullir en el brou o l' aigua amb la pastilla de brou. Hi posem una mica de sal si cal. Les deixem bullir uns 30 minuts o fins que estiguin cuites. Reservem el brou restant. Tallem la ceba i la sofregim en una paella amb oli d' oliva, afegim la botifarra ( en podem reservar unes rodanxes per decorar) i sofregim una mica més ( la botifarra s' ha de desfer) Per últim hi posem els alls tendres tallats a trossets.
Afegim l' arròs, li donem unes voltes i incorporem el brou on hem cuit les faves. Rectifiquem de sal. Deixem bullir uns 20 minuts.