diumenge, 24 de març de 2013

TEMPURA DE CARBASSÓ


La tempura és una massa que s' utilitza per arrebossar  qualsevol verdura o també per  peixos. Queda una textura molt cruixent i esponjosa.
Aquest carbassó  us anirà bé  per acompanyar un  plat de peix o carn i també el podeu servir com aperitiu. 


INGREDIENTS

Per la tempura:

100 grs. de farina
1 culleradeta de llevat
1 pols de sal
aigua ben freda (també pot ser amb gas)


1 o 2 carbassons
oli de girasol
sal, broquetes de fusta

PREPARACIÓ

Posem en un bol la farina i el llevat amb el polset de sal. Afegim l' aigua de  mica en mica mentre anem remenant amb un batedor de barilles (manual o elèctric). Quan tinguem una textura cremosa (no líquida) ja la tenim a punt (potser que, si hi hem posat massa aigua, ens falti farina, llavors n' hi afegim una mica més). 

Tallem el carbassó al llarg en làmines molt fines (jo faig servir un pelador per fer-les), les salem. Les enrotllem i les punxem amb una broqueta (un parell de làmines  a cada broqueta) .

Posem oli de girasol abundant en una paella i quan sigui calent, anem fregint el carbassó ja punxat amb la broqueta. 

12 comentaris:

Cristina ha dit...

Fac poc vaig provar unes broquetes amb tempura en un restaurant i puc donar fer que són boníssimes. M´agrada la combinació amb verdura. Amb carbassó deuen estar encara més bones que amb llagostins que és com jo les vaig provar

lolines ha dit...

aquestes broquetes, son ummmmmm, bonísimmes

mamilu ha dit...

Quina maravella, un aperitiu sense paraules...m'encanta la idea .
Petonets.

Cristina ha dit...

Boníssim! M'agrada de totes les maneres, tant per acompanyar, com per aperitiu i així presentat queda perfecte!

Una abraçada i bona setmana!

Gemma ha dit...

Amb aquesta tempura ha de quedar un carbassó super cruixent.
Com tu dius, d'aperitiu o de guranició, ideal!

Marina A.F. ha dit...

Quina bona idea, Anna! Tenen una pinta boníssima, aquestes broquetes!

Laia* ha dit...

Ostres! Ha d'estar boníssim!
No sabia que el tempura es feia així! Pensava que duia alguna farina especial.. I per això a casa no he provat de fer-lo mai, sempre fem l'arrebossat amb farina de pa i ou batut.
Ara que ja sé com es fa, innovaré una mica que ja toca!

Molts petons! :D

GEMMA ha dit...

Que bona que es la tempura feta aixi...jo n'he trobat una sense gluten que també queda molt bona...
Petonets i bona Pascua

Mònica Tarradellas ha dit...

Ho provaré en el proper dinar, per sorprendre els comensals ja en els entrants! Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
Mònica

La Cuina de l'Olga ha dit...

MMMMmmmm...què bo aquest carabassó!!! Nosaltres el fem "en pasteta"...i està molt bo!!! Amb la tempura ha de ser molt suau!!!!
Petons,
Olga

Manel Baxerias ha dit...

Aspecte Impresionant, això promet

PILAR ha dit...

Ohhh, t´han quedat impressionants. Ummm que bones que son les tempures.
Petons!