dimarts, 26 de juny del 2012

UN PLAT DE MACARRONS PER PUJAR A PENYES ALTES


Per la Marta, l' esportista de la família, la meva filla que ha cursat un cicle formatiu de conducció d' activitats fisicoesportives al medi natural, i ha fet rutes en bicicleta i a peu, , ha escalat, ha esquiat, ha anat en cavall... El dia abans de fer una d' aquestes sortides havia de sopar pasta per fer una bona reserva de hidrats de carboni. A ella li agraden molt els macarrons, i servits en el plat del Barça, encara més!!
La ruta de Penyes Altes li havia quedat pendent i el dia que hi va anar, li vaig acompanyar jo. Déu n' hi do!! 

INGREDIENTS

500 grs. de macarrons
2 llaunes de tonyina
1 ceba
2 alls
250 ml. de tomàquet triturat natural
orenga, 1 fulla de llorer, sal, oli d' oliva.
formatge ratllat



PREPARACIÓ

Bullim els macarrons en abundant aigua salada i una fulla de llorer, fins que estiguin al punt. Fem el sofregit amb oli d' oliva, la ceba ratllada i els alls. Afegim el tomàquet, l' orenga i salem. El deixem una estona a foc lent, fins que el tomàquet estigui fet. Incorporem la tonyina. Remenem bé. 
Escorrem els macarrons i hi aboquem el sofregit, remenant bé.
I ja podem anar a fer cims!



diumenge, 3 de juny del 2012

ESPIRALS DE SALSITXA ADOBADES (Ideals barbacoa)


Aquesta recepta és d' una de les revistes de "Cocina fàcil". Són unes salsitxes adobades que queden molt bones. Només cal preparar l' adob i deixar-les-hi, millor un o dos dies.


Encara que jo les vaig preparar a la planxa que també queden bé, és una recepta ideal per començar a utilitzar la barbacoa ara que ja fa bons temps.


INGREDIENTS

Una tira de salsitxa d' uns 600 grs.
5 cullerades de vi negre
2 alls
1 ceba
romaní
orenga
oli de girasol
un pessic de sal


PREPARACIÓ


Partim la tira de salsitxes en quatre o cinc  trossos del mateix tamany. Les punxem per tota la superfície amb una broqueta o forquilla.
Preparem l' adob: Piquem la ceba i els alls i afegim el romaní i l' orenga, el vi, l' oli, el pessic de sal. Posem les salsitxes en una plata fonda amb l' adob que les cubreixi. Les hi deixem durant unes hores. Surten molt millor si les hi tenim un o dos dies. 
Fem una espiral amb els trossos de salsitxa, ben escorreguts i els hi clavem una broqueta. Les fem coure a la planxa o a la brasa.
Podem escalfar una mica d' adob i posar-lo damunt de les salsitxes una vegada cuites.