diumenge, 22 de maig de 2011

BROQUETES DE VIEIRA

Un aperitiu o un segon plat, dependrà dels quantitats.
Podem posar el peix a macerar el dia abans, i després fer les broquetes. Abans de menjar-les només ens caldrà marcar-les uns moments a la paella.


INGREDIENTS


vieires (una per cada broqueta que vulguem preparar)
rap ( a cada broqueta n' hi posarem dos trossets)
herbes aromàtiques seques o bé fresques (julivert, sajolida, romaní,)
oli d' oliva
ceba ( 1 ceba per a 10 broquetes, més o menys)
alls (3 alls per a 10 broquetes)
sal maldon ( o normal), pebre.


PREPARACIÓ


En un bol hi posem oli d'oliva abundant. Afegim la ceba tallada petita, els alls picats, una mica de pebre i les herbes aromàtiques. Remenem i afegim les vieires i el rap tallat a daus. Afegim oli fins cobrir i ho deixem macerar com a mínim 3 hores.


Traiem el peix de la maceració i fem les broquetes. Una vieira i dos daus de rap per a cada una.
Posem a la planxa una mica d' oli d' oliva de la maceració, i les fregim uns minuts per cada banda.
Les salem amb una mica de sal maldon i servim.

* l' oli amb la ceba, alls i herbes de la maceració ens pot servir per fer un sofregit d' un arròs o fideus, per fer un suquet de peix...

19 comentaris:

josep ha dit...

Unes broquetes per llepar-se'n els dits!!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina cosa taaaan bona!!!
Petunets,
Eva.

a peu coix ha dit...

Caram! Jo en faria un segon plat si en fes broquetes quedaria en gana!!!

La cuina de l'Eri ha dit...

Què bones.. i quina bona idea poder aprofitar la maceració! Jo crec que faria d'apertitu, primer i segon.. Petonets

QUIMA ha dit...

Bona idea me l'apunto ¡¡¡¡¡
Petons

Visc a la Cuina ha dit...

Quin aspecte que tenen, és impressionant!

Miquel ha dit...

en brochetas quedan genial y da igual aperitivo como segundo plato, me gusta
miquel

Cristina ha dit...

Anna,deliciós! i amb una bonica presentació.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un aperitiu diferent, m'agraden molt les vieires i amb el rap i aquesta maceració venen molt de gust aquestes broquetes.
Petons.

Gemma ha dit...

Un aperitiu sensacional, per gaudir-les a la terrassa ara que ja fa bon temps!

Anna ha dit...

Les vieires són un dels meus plats preferits i preparades així amb les herbetes han d'estar bonííííssimes!!!

Salutacions!
La Taula d'en Bernat

angels ha dit...

Quina bona idea, sempre fem les vieires amb les seves petxines. Ens apuntem la recepta. Petons

Joaquina ha dit...

Guauuuuuu!!!!! Quines broquetes mes delicioses, un aperetiu gourmet diria jo. M´agrada!!! Petons,

Fem un mos ha dit...

Unes broquetes però que molt bones
Petons

StHilari ha dit...

magnifiques broquetes!!.. i amb el corall i tot,.. que bones! Una abraçada

glutoniana ha dit...

Un aperitiu per un bon dinar, li passo a la meva mare que segur que li agradarà per fer-lo.

Las recetas de Glutoniana

Mercè ha dit...

Anna, quines broquetes més bones!! La maceració és el punt clau, oi?
Petons!

PILAR ha dit...

Mmmmmmm, que bones deuen ser! Fàcil i rapid de preparar. I l´idea d´aprofitar el suc de la maceració molt encertat.
Petons!

ANNAFS ha dit...

Hola,

La veritat és que ja l' he posat a preferides aquesta recepta, i espero fer-la un dia que tingui convidats a veure si els agrada.
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

ANNA