dissabte, 7 de febrer de 2009

"FARINETES"


La meva mare en fa de tant en tant perquè n' havia menjat moltes quan era petita, i li agraden. L' altra dia les vaig fer jo. Les farinetes es fan amb farina de blat de moro torrada. Es compra a les botigues de llegums. Es poden fer més espesses o més clares, depèn del gust. A casa ens agraden més aviat espesses. Les quantitats indicades a la recepta es poden canviar al nostre gust.


INGREDIENTS


1,5 Litres d' aigua o bé de brou.

300 Gr. de farina de blat de moro torrada.

4 o 5 talls de cansalada grassa.


PREPARACIÓ.


Tallem la cansalada a trossets petits i la fem fregir.

Posem l' aigua amb sal al foc, i quan bulli, aboquem la farina, remenant bé ( jo faig servir la batedora).

Ara podem triar la consistència que volem, si les volem més clares no posem tanta farina...(pensem que al bullir espesseixen una mica més). Afegim la cansalada amb la meitat del suc que ha deixat anar. Les tastem per si falta sal.

Les deixem que bullin uns 15-20 minuts.

Les podem menjar així o també són bones rescalfades, fregint-les a la paella.

5 comentaris:

bajoqueta ha dit...

A Tortosa són molt típiques, de petita ne menjava molts cops. Lo que natros les feiem amb quadradets de pa fregit.

ANNAFS ha dit...

Ah! donçs amb quadradets de pa també deuen ser molt bones.
ptns.

Anònim ha dit...

Jo també n'havia menjat de petita, però no recordi si també hi ficaven carabassa. Aquests dies de fred apeteixen molt

Anònim ha dit...

Les farinetes son molt bones i alimenten molt. Un del Mas de Barberans.

sotrase ha dit...

A la nostra zona Els Ports son de farina de llegums. Abans guixes i ara cigrons. I tambe en trossets de pa fregit.