diumenge, 11 de gener del 2009

FARCELLETS DE COL


El farcit dels farcellets es pot variar al gust de cadascú. S'hi pot posar qualsevol tipus de bolets (rovellons, xampinyons, fredolics), jo hi vaig posar llenegues perquè en tenia al cogelador. També hi podem posar carn de vedella en lloc de carn de porc, o verduretes... O variar les proporcions sgons els ingredients que tinguem.


INGREDIENTS ( Per fer uns 12 farcellets)


1 Col.

350 gr. De carn picada de porc.

300 gr. De bolets.

1 Ceba no massa gran

1 All

1 Cullerada de salsa de tomaquet

Julivert

1/2 l. De beixamel (la podem fer a casa o comprar-la ja feta)


PREPARACIÓ


Separem les fulles de la col amb compte de no espatllar-les i les posem en aigua bullint amb sal. Les deixem bullir uns 5 minuts. (es possible que ens sobri col, però la podem aprofitar per fer-la amb patates l' endemà).

Fregim els bolets en oli d' oliva, quan començen a estar fregits hi afegim la ceba tallada a trossets, l' all, el julivert i el tomaquet.

A part, fregim la carn picada i, quan està cuita, l' afegim a la barreja de bolets. Ho triturem tot junt.

Agafem la col i hi traiem les parts del tronc més fortes, i formem els farcelllets amb una cullerada de farcit. Potser que la col estigui una mica espatllada, llavors haurem d' anar fent pedaços, embolicant el farcit i apretant una mica fins que quedi bé.

Disposem els farcelllets en una plata per anar al forn. Escampem per damunt la beixamel hi posem formatge ratllat i trossets de mantega. Ho posem al forn fins que es dori.


BEIXAMEL


La beixamel la faig així :


En un cassó amb oli d' oliva hi fregeixo un trosset de ceba, la retiro i hi fregeixo 3 cullerades de farina. Vaig afegint la llet i remenant fins que espeseix. A vegades ho he de pasar per la batidora per desfer els possibles grumolls. La torno a psoa al foc fins que bulli. Hi poso una mica de pebre i sal i , si em sembla, una mica de salsa de tomaquet.