diumenge, 18 de gener de 2009

CARXOFES AMB ALL


Una manera de cuinar les carxofes molt senzilla. Aquesta recepta la vaig veure en una web que es diu http://www.lesmevesreceptes.com/ ( Molt recomanable donçs hi ha receptes que estan molt bé) i la va enviar l ' Eva.

Aquestes carxofes ens serveixen per acompanyar qualsevol plat de carn o bé com a primer plat.


INGREDIENTS


Carxofes.

Alls.


PREPARACIÓ


Rentem les carxofes i en traiem algunes de les fulles exteriors (no s' han de triar massa, és millor anar-les triant quan te les menges i vas mossegant primer la part de la fulla més tendra de la carxofa)

Tallem el tronc ( jo he guardat els troncs per fer-los arrebossats amb ou i farina, tallats a bastonets, que no es pot llençar res) i les tallem de la part de dalt. Fem un tallet en forma de creu al cul de la carxofa i insertem una làmina d' all. Les posem en una cassola amb una mica d' oli, posant també oli d' oliva i sal a damunt de les carxofes. Hi posem també un rajet d' aigua. Les fem coure a foc mig amb la cassola tapada fins que estiguin toves ( jo les hi vaig tenir uns 45 minuts, tot depèn de les carxofes), girant-les de tant en tant.