A casa només mengem taronges ecològiques, arribades directament de l' arbre (encara porten les fulles). Les comprem en una parada al Mercat Municipal de Berga, i a molt bon preu. Potser no són tan boniques com les que estan enllustrades amb ceres, i brillen menys, sí, i no són totes de la mateixa mida ( n' hi ha de més petites o més grans) però l' olor que desprenen i el sabor són insuperables. Ara són molt dolçes i m' ha sortit un flam deliciós!
INGREDIENTS
400 grs. de llet condesada
50 grs. de panses de Corint
200 ml. de suc de taronja
4 ous
carmel líquid per untar el motlle
Per decorar: pell de taronja confitada ( és el que hi he posat jo, seguint la recepta que podeu trobar aquí), o cireres en almívar o maduixes... el que us vingui de gust.
PREPARACIÓ
Posem les panses en remull en aigua calenta durant uns 10 minuts. Introduim tots els altres ingredients en un bol i barregem amb una batedora elèctrica. Afegim les panses escorregudes. Posem caramel líquid en un motlle (o flameres individuals) i hi aboquem la preparació. Ho posem al bany maria al forn, a 180º durant uns 40 minuts ( cal punxar-lo amb una broqueta per saber si ja és cuit).
Deixem refredar bé (millor si ho fem un dia per l' altre) i ja el podem desmotllar.
* Les panses pesen més, per tant cauran a la part baixa del motlle, no queden barrejades amb el flam.
Quan les desmotlleu quedaran a sobre.
Si no us agraden, no les hi poseu. També us sortirà un bon flam.
21 comentaris:
quin flam taan deliciós!! I si són amb taronges ecològiques encara més! No tenen res a veure!!!!
Petunets,
Eva.
Aquesta recepta l'apunto a pendents,JA. M'encanten els flams de taronja i aquest fa una pinta...
Petonets.
Els postres amb taronja m'agraden molt, aquest flam fa una pinta boníssima!
Petons
Sandra
Oh Ana quin flam més bó , encara que a casa hauria de ser sense les panses, però hasta sento l'oloreta de la taronja.
Petons
Aquestes són unes delicioses postres de diumenge
Que bo!!! ara és temps de taronges!!!
Es un luxe menjar taronjes acabades de collir, ni punt de comparació amb les que passen per càmares.
Un flam amb tot el bon gust d'aquestes taronjes, quin plaer menjar-lo.
Petons.
Un postre delicioso y me encanta ese toque de naranja confitada que has puesto sobre el flan.
Besos.
mira, una nova idea per gastar les taronges que em porto del poble i que no dono a l'abast en consumir! petons!
un flam bonissim,am la taronja quin aroma!!
Quina casualitat, aquesta tarda faig un curs de pastisseria i explicaré un flam de taronja! Clar que les taronges no seran tan bones com les teves, je je je...
un flan bien gustoso y aromático
peto
Un flam deliciós i molt refrescant
Petons
MOlt bona recepta. M´agradat molt la presentació.
Anna; Quina casualitat, ara mateix vinc del blog de la Sión i el Miquel i han fet; Ánec amb taronja, bona sugerència, al igual que aquesta teva, que l'agafaré i molt probable que el faci.
Salutacions a Olvan¡¡ ;O)
El blog de la Sión i el Miquel, que és; fem un mós. M'ho he deixat.
Salutacions també per a tu Anna, que m'ho he deixat abans també.
Un flam amb aquestes taronges ha de ser una delícia!!!
Hola Anna guapa tu
nena quina temptació, anoto la teva formula
mil petonets Susanna
Que bo que ha de ser aquest flam. No n'hem preparat mai cap amb taronja. M'emporto la recepta....
Petonets
El flam de taronja m'encanta! :D A casa el fem ben sovint ^^ És un dels que li surt millor a ma mare :)
He canviat el directori del meu blog, ara em pots trobar en http://deliciesdellimona.blogspot.com :)
Molts petonets :D
Ohhhh que bo!!!!!! Encara que brillin meyns per fora i de diferent forma i pes, no te color el gust i l'olor de les taromjes ecològiques. Ja m'imaginonelmgustet d'aquest flam.
Petons¡
Publica un comentari a l'entrada