Aquestes vacances hem estat a Mallorca, on a més de passar uns dies de descans prop del mar, hem anat a casament. El Jordi i la Xisca van decidir casar-se a la terra d' ella, i els pares, àvia, tots els tiets, cosins, i amics catalans ens vam desplaçar fins aquesta illa tan bonica, per gaudir d'un casament fantàstic en un entorn marevellós, tant per la cerimonia com per l' àpat.
També vam tenir la sort de trobar un apartament molt bonic, on les vistes eren genials i no ens cansàvem de mirar el mar des de la terrassa.
Hem tornat amb les piles ben carregades per començar amb les nostres obligacions.
I com que a Mallorca vaig provar els rubiols ( unes menes de crestes fetes amb una pasta diferent), i em vam agradar molt, avui n' he fet i, tot i que hauré de millorar la part estètica, eren ben bons. La recepta l' he buscat al blog d' una eivissenca, la Mª José de "dit i fet", on hi té delicioses receptes, amb un resultat asegurat.
INGREDIENTS
500 grs de farina
50 grs de sucre en pols
1 rovell d' ou
1 tassa (de café) d' oli
1 tassa (de café) de suc de taronja
1 tassa (de café) d' aigua
100 grs de llard
ralladura de llimona
Pel farcit: cabell d' àngel, brossat (o mató), confitura...
Més sucre llustre per espolsar damunt dels rubiols.
PREPARACIÓ
Amasem tots els ingredients i deixem reposar la pasta a la nevera durant 1 hora.
Dividim la massa en 3 0 4 parts i les estirem amb el corró ( posar-la entremig de dos papers films per facilitar la feina).
Amb un tallapastes o motlle tallem la pasta en rodones. Les farcim ( jo les he farcit amb mató barrejat amb una mica de mel, i amb cabell d' àngel) i les segellem amb una forquilla. Les posem en una plata per anar al forn, untada amb mantega.
Les enfornem durant 15- 20 minuts a 180 º, i quan es refreden les espolsem amb sucre llustre.
10 comentaris:
Què dius de millorar?...però si l'aspecte és inmillorable!.Com la fotografía de la platja...una meravella.Has fet uns rubiols magnífics i ben segur boníssims!A reveure.
Anna,
Dona gust veure les meravelles que es descobreixen viatjant.
No se quin es l'aspecte original dels rubiols, però a tu t'han quedat genials.
Una abraçada
Qué bé que heu passat unes bones vacances i la foto del mar preciossa.
Els rubiols t' han quedat molt bé.
Sont semblan als pastisets.
Petons.
Anna; Que s'ha de millorar aquí...?
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D
T'han quedat perfectes! A mi els que m'agraden més són els farcits de mató ;)
Hola! celebro que hàgiu gaudit de les vostres vacances a l'illa de Mallorca. Els rubiols t'han quedat perfectes.
pt!
T'han quedat immillorables, ténen una pinta extrodinària. Que bé tornar amb les piles tan carregades, oi? Molts petons.
Tots quan tornem d'un viatge volem menjar les coses que més ens han agradat.
Quina sort Mallorca, m'encanta!
Espero que hagis agafat moltes forces per poder cuinar moltíssim ;)
Mercè,
Podrien haver tingut més bon aspecte, però la veritat és que de bons sí que ho eren!!
Josep,
Descobrir altres tipus de menjar ( i sobretot dolços) és un desl plaers de viatjar...
Ana,
En realitat són de forma com les crestes, però la pasta és molt diferent...
Josepb,
S' ha de millorar l' aspecte, que jo sóc molt exigent..
Gemma,
A mi també m' agraden més, perquè els de cabell d' àngel queden molt dolços.
Eva,
Va molt bé fer vacances després de treballar durant tot l' any a un ritme força intens, tot i que ara ja quasi no me'n recordo.
La cuina vermella,
Les piles ben carregades, sí, però per començar he anat força estresada, i pensar que hauré d' esperar un any més per fer un altre mes de vacances....
Glutoniana,
Jo quan torno de un viatge sempre dura uns dies que mengem coses tipiques del lloc, menys el primer dia que tornem que la meva mare ja em té preparada l' olla d' escudella, que és el plat que trobem més a faltar quan som fora de casa...
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Ptns.
Doncs jo trobo que t´han quedat perfectes! Que bé que s´està de vacances, oi?
Publica un comentari a l'entrada