Encara que faci calor i engegar el forn sigui una mena de suplici, no puc resistir la tentació de fer ,de tant en tant, aquest pa de brioix, que surt boníssim. La recepta, trobo que molt encertada, és del llibre "Panes" del Richard Bertinet.
Aquesta és una massa dolça, amb la qual podem fer panets, barretes, pa tipus motlle, fins i tot bunyols o "cargolets".
Aquesta vegada he fet dos pans i a la pasta hi he afegit xocolata.
Des que tinc la panificadora sempre faig els amassats a la màquina amb molt bons resultats.
INGREDIENTS
250 grs de llet sensera
2 ous grossos
40 grs. de sucre
60 grs. de mantega a temperatura ambient
10 grs. de sal
500 grs. de farina de força
15 grs de llevat fresc
125 grs de xocolata picadeta ( jo li he posat amb llet).
1 ou batut per glassejar els pans
PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients a la panificadora per l' ordre que estan escrits, menys la xocolata que l' afegirem més tard, i l' ou batut que és per pintar els pans una vegada fets.
Engegem un programa d' amasat i llevat. Afegim la xocolata, quan la màquina xiuli.
Quan acabi el programa traiem la massa i l' espolsem amb una mica de farina, també ens espolsem les mans i fem els panets, barres, barretes...
Les pintem amb ou batut amb un polset de sal.
Deixem llevar en lloc tebi ( va molt bé el forn apagat) durant 1 h i mitja.
Passat aquest temps, tornem a pintar amb ou batut i fem talls a les barres amb unes tisores.
I les posem al forn preescalfat, a 220 º durant 2 o 3 minuts, llavors baixem el foc a 200 º durant 25-30 minuts.
14 comentaris:
Segur que degustar aquests panets tan bons recompensa la mica de calor que passem engegant el forn ;)
Han de ser deliciosos per esmorzar!
I quin descans la panificadora, oi?
Jo penso que és una màquina voluminosa que ocupa molt d'espai, però no la canviaria per res! Des de que la tinc, faig molt més sovint pa, pizzes, cocs, brioixos... i és un descans!
Ideals per esmorzar, però també per berenar!
Una abraçada
Un panet molt llaminer i suau!, val la pena si el resultat és tant bo.A reveure Anna!
Son una divinitat, que rebons han de ser a tothora, quina meravella, ja imagino el gustet de xocolata, mmmm!
Quin pa amb xocolata més bo!
petó
Cette brioche doit être délicieuse.
Idéale pour le petit déjeuner et le goûter.
A bientôt.
uish que valenta, jo espero a que passi la calor per tornar a engegar el forn, quan ho faci aquests panets del Bertinet, veient-ne tant bons resultats cauran segur.
petons
Es veu deliciós aquest brioix i segur que als nanos els encanta.
Petons.
Me l'apunto,m'agradarà!
Que valenta Anna jo amb aquesta calor ni m'ho proposo encendre el forn...sort de la pani.,perquè fins que no refresqui...Una abraçada
I aquest pa te una pinta espectacular, això si que és un bon berenar! Petons
mmh, quina bona pinta que té aquest pa!
me n'enduc una llesca per esmorzar si m'ho permets :)
salutacions!
La meua panificadora ha descansat una mica este agost, hauré de començar a treure-la de l'armari :)
Sé de dos que si els faig este pa no en deixen res.
Ei, Anna! Avui he fet aquest pa en forma de brioixos petits, han quedat espectaculars. En teoria, havien de ser per berenar però ja només en queden la meitat! Moltes gràcies per compartir la recepta!
Publica un comentari a l'entrada