diumenge, 14 de febrer del 2010

SUQUET D' ORADA


Una recepta del curs que vam fer al novembre al restaurant "Els Casals", un suquet d' orada, ben fàcil de fer i boníssim.
L' Oriol Rovira ens va explicar que podriem fer servir un altre peix enlloc de l ' orada, com el turbot, el rap l' escòrpora...,

INGREDIENTS

1kg d' orada
5 patates petites
3 alls
1 pebrot verd
fumet de peix ( 1 litre més o menys)
picada ( avellanes, ametlles, una mica de pa torrat, julivert, safrà i 1 all)


PREPARACIÓ

En una cassola hi posem oli d' oliva, i sofregim el pebrot tallat petit i els 3 alls. Afegim les patates tallades a trossos irregulars. Deixem uns 2 o 3 minuts i afegim el fumet. Deixem bullir fins que les patates estiguin toves.
Fem la picada en un morter, picant tots els ingredients.
Posem l'orada i la picada a la cassola.
Deixem bullir uns 5 minuts més ( és important no coure el peix més del necessari)

14 comentaris:

dolorss ha dit...

I amb un tres i no res ens has fet un plat per suca-hi pa!!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Que bo ha de estar aquest suquet, com diu la Dolorss, per sucar-hi pa.
Petons

Rosa, ha dit...

Dolorss, m'ha encantat aquest suquet o sigui, que el tindré en compte per fer-ho aviat.
Muxutxo bat, Petonets

maia ha dit...

Anna, molt bo i ben senzill de fer. Aquesta caure ben aviat! Ptons

Gemma ha dit...

Mmmmm.... aquests plats de suquet calentons i bons per sucar pa són els que vénen més de gust en dies freds com avui.... Molt bona recepta aquesta que us va ensenyar l'Oriol Rovira, fàcil i molt sana!

Eva Flores ha dit...

els suquets de peix són plats senzills que sempre venen de gust.
pt!

Fem un mos ha dit...

Una recepta ideal per aquets dies de fred i mol fàcil de fer.
Petons

Lídia ha dit...

aquestes receptes de peix amb suc m'encanten

petons

PILAR ha dit...

Anna, un plat de luxe. Sense complicacions i excel.lent.
Petons!

Mercè ha dit...

Oh, aquests suquets són deliciosos!! Per sucar-hi pa! ;)
Petons!

ANNAFS ha dit...

Es fa ben ràpid i és molt bo. L' Oriol Rovira va encertar de ple ensenyant-nos a fer aquest plat.
I sobretot, cal tenir una barra de pa al costat...

GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS.
PTNS.

Cuinagenerosa ha dit...

molt bona recepta, i venint de l'oriol rovira, d'èxit segur. quina sort que tens de poder anar a aquestes classes!

Anònim ha dit...

si us plau mes detalls,com estalla el peix??graçies.

ANNAFS ha dit...

Quan compro el peix a la peixateria, ja el compro tallat. Mai m' he atrevit a tallar un rap o una orada. A la peixateria, veig que li treuen la pell, i en el cas del rap el tallen a rodanxes. A l' orada me li treuen també l' espina i la fan a filets que despres jo tallo a trossos.
Sento no haver-te servit de gran ajuda.