diumenge, 29 de novembre del 2009
RISOTTO DE BOLETS AMB LLAGONSTINS.
L' altre diumenge, dins el programa d' actes del "mercat del bolet de Cal Rosal", vaig assistir a un curs de cuina "Cuinem entrans i primers plats amb bolets". Avui hem fet l' altre "Cuinem peixos i carns amb bolets".
Tant el primer dia, com avui, el cuiner i professor de l' escola d' hoteleria Joviat, Marius Ferrer, va cuinar en dues hores 5 plats amb bolets. Tots ells molt interesants. Alguns més senzills que altres, però el més important, és que m' ha donat un munt d' idees i he aprés moltes coses
Segur que provaré de fer-los tots, de mica en mica, donçs la temporada de bolets ja toca a la seva fi.
De tota manera, podem fer servir bolets secs, en algunes receptes, o xampinyons, gírgoles. I sinó ens tocarà esperar la temporada vinent.
Aquest risotto d' avui el va fer diumenge passat, i feia tan bona pinta que jo el vaig fer ahir, amb un resultat...mmmm. Jo vaig utilitzar camagrons que tenia secs, de l' any passat.
INGREDIENTS
240 grs. d' arrós
1 raig d' oli d' oliva
2 grans d' all
300 gr. de bolets frescos o 150 de secs
llagostins grans
100 grs. de mantega
brou de peix
100 grs. de formatge ratllat
1 ceba.
julivert
PREPARACIÓ
Fer un sobregit amb l' all i la ceba.
Afegir els bolets ( si sóc secs els hidratem deixant-los una estona amb aigua, aquesta aigua la podem barrejar amb el brou del peix)
Pelem els llagostins. Guardem el cap i la cua.
Afegim l' arrós al sofregit i remenem
Afegim un vas de brou bullint i també hi posem el coral del cap dels llagostins.
Anem remenat de tant en tant, afegint el brou que calgui. Rectifiquem de sal.
Quan l' arrós ja està fet, afegim la mantega tallada a daus i el formatge.
Saltem les cues dels llagostins amb un raig d' oli, afegim julivert picat. Les posem damunt del risotto.
Auí teniu algunes de les fotos dels plats que ha cuinat el Marius Ferrer, per anar fent boca.
"Magret d' ànec amb bolets, verdures i mango " i "xipirons farcits amb bolets i vinagreta de llenties".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
15 comentaris:
Havia d'estar molt bé aquest curs de cuina amb bolets, el risotto que ens proposes, és una bona mostra. No cal dir que esperem la resta de receptes, je, je.
quina delicia aquest risotto!
pt!
Ostres tu, quin curs més xulo, i el teu risotto una meravella. T'enviem molts petons.
Muac.
Aquest risotto es veu de llepar-se els dits. Quin curs més interesant i de ben sergur que tots l´aprofitarem.
Petons!
ostres Anna, si ho arribo a saber hi vaig segur, quina ràbia
ptns
Que be poder assistir a un curset on aprens tant, per aquí on visc jo no se’n fa cap, quina pena.
El risotto te una pinta espectacular i de les dues fotografies jo em quedo amb la de l’ànec amb el mango .
Tu ves a aprendre que jo ja el copiaré. ;-)
1 petó
Però quin rissoto més bo Anna!!! i quin luxe de curs això si que és una sort bàrbara!!! petonets
Ostres quina sort que bé que us facin aquest cursets de cuina .... fa tant que no vaig a classes de cuina ...... es nota oi ji jiji
Jo també vaig fer rissotto el diumenge de salmó i escamarlans ... ens encanta el rissotto i aquest teu té moooooooooooooooooooolt bona pinta me l'apunto !!!
petonets
Un curs molt ben aprofitat, d'aquells que segur que acabaràs provant totes les receptes... Per començar, aquest risotto té una pinta deliciosa!
M'agraden els risotto i aquest teu sembla boníssim!
Una abraçada!
Quin curs mes interessant, un monotemàtic de bolets, de moment be amb el risotto, esperem mes receptes
Un peto
Glòria,
Sí, va estar molt bé, i vam aprendre moltes coses. Les receptes, les penso fer totes, donçs eren totes molt bones i no gaire difícils de preparar.
Eva,
Realment va ser molt bo aquest risotto.
Amics de la cuina vermella,
Es pot presentar més bé colocant-lo en un cercle per donar-li forma.
Pilar,
No se'n fan gaires de cursos de cuina, per aquí. Així que quan n' hi ha un l' hem d' aprofitar.
Lídia,
Carai.. si hi hagués pensat ja t' hauria avisat... fins hi tot ens hauriem conegut, i m' hauria fet molta ilu.
Si se'n fa un altre ja t' avisaré.
Dolors,
Ja dic que aquí se'n fan molt pocs. I a mi m' agrada molt anar-hi donçs sempre s' apren alguna cosa nova. I et venen moltes idees al cap.
Mª José
Es una sort, sí, i a més era gratuit. Perfecte. I va ser l' excusa per cuinar el meu primer risotto.
Mar,
Jo ja dic que no n' havia fet mai de risotto. Arrós amb bolets, sí, però cuinat d' una altra manera. Segur que ben aviat el tornaré a fer.
Gemma,
Sí que crec que les provaré totes, donçs són receptes originals i faciletes de fer. A més el Marius Ferrer fa que tot sembli molt fàcil.
Illetapitita,
Jo ara també puc dir que m' agraden molt els risottos. I aquest té gust de peix i bolets.
Fem un mos,
Ja les aniré provant... Amb 4 hores ( dos dies de 2 hores) 10 receptes...Deu n' hi do.. no?
PTNS A TOTHOM I FINS AVIAT.
Són boníssims els risottos! Què bé poder anar a cursets per apendre coses noves :)
El risotto te un pinta de por, i segur que devia estar deliciós.Una abraçada
Anna; ... i de darrera fons... el bolets, potser recordant sempre aquest "mercat" que tens a la teva comarca... i a més a més amb un risotto d'alló tant i tant bo. Que vaigi de gust Anna¡¡. Josepb.
Publica un comentari a l'entrada