dimarts, 22 de setembre del 2009

PA DE FORMATGE


Aquesta recepta l' he presentat al concurs " Receptes sanes amb formatge" del club de cuines .
L' he fet amb formatge parmesà i també amb formatge de bola. Amb tots dos va sortir bo.


INGREDIENTS

250 grs. de farina de força
1 cullaradeta de sal
1 cullerada d' orenga
2 cullerades d' oli d' oliva
100 gr. de formatge ratllat
1 sobre de llevat sec de forner ( 5 grs)
150 ml. d' aigua tèbia


PREPARACIÓ EN PANIFICADORA


Posem els ingredients dins la panificadora amb aquest ordre: aigua, sal, oli, orenga, farina i llevat. El formatge l' afegirem després, quan la màquina ens ho indiqui. Selecionem un programa de pa bàsic.Quan quasi estigui cuit pdem posar-hi una mica de formatge ratllat per damunt per decorar.


PREPARACIÓ SENSE PANIFICADORA


Barregem en un bol, la farina , la sal, l' orenga, l' oli i el formatge. Afegim el llevat.Posem aquesta pasta damunt el marbre enfarinat i amasem durant uns 5 minuts.La posem en un bol untat d' oli i la tapem amb un drap.La deixem llevar durant 1 hora fins que dobli el seu tamany. ( Jo la poso dins el forn apagat) Tornem a amasar i la posem en un motlle engrasat. La tornem a tapar amb un drap i la deixem llevar 20 minuts més.Escalfem el forn a 225 graus.Hi posem el pa 10 minuts a aquesta temperatura, després la baixem a 190 graus i l' hi deixem 35 minuts més.Desmotllem i deixem refredar sobre una reixa.

13 comentaris:

Mercè ha dit...

jejeje... li estàs traient suc a la panificadora, eh? ;)
Aquest pa amb parmesà ha de ser deliciós! M'apunto la idea! :)
Petons!

Eva Flores ha dit...

aquest pa té una pinta...
què bo trobar-se aficionats al pa a la xarxa!
pt!
Ma Petite Boulangerie
Ma Petite MyCook

Margarida ha dit...

Veig que també li treus profit a la panificadora! Jo, després d'haver-ne provat uns quants, gairebé sempre faig el mateix. No he menjat mai pa amb formatge, i no sé si se'l menjarien, perquè en tinc dos que són molt poc formatgers. Es nota molt el gust quan te'l menges?

Gemma ha dit...

Ha de quedar un pa molt gustós, sucat amb tomàquet i un raig d'oli d'oliva del bo, ha de ser un berenar deliciós.

bajoqueta ha dit...

Que no pare la panificadora! jajaja.
Ai quina bona pinta...

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Que bó, el pa -quànt t'agrada- torrat, suquat amb tomàquet, amb oli i sal... quànt erem petits, en el meu germà i a mí, la meva àvia ens feia pa amb vi i sucre, així sí que podiem "veure" vi, quànt ho feiem amb porró, la meva àvia sempre deia Maria... míra els teus fills veuen vi... Que vaigi de gust Anna¡¡. Josepb -menja de bacallà-

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica, doncs amb aquest pa ja no cal posar-hi tall alhora de fer un entrepà! un aportació excel·ent al concurs, enhorabona.

Glòria ha dit...

Que hi hagi sort en el concurs!. Quina pinta de pa!.

Fins aviat

Mònica ha dit...

Jo vaig fer ua versió d'aquest pa de formatge que va fer la Núria de Cocinarte i queda boníssim. Aquest teu té una pinta espectacular!
Mònica

ANNAFS ha dit...

Mercè,

La faig servir molt, quasi cada dia. al final la maquineta se'n cansarà.
ptns.

Eva,

Ja vaig que tu també n' ets molt aficionada. Et seguiré d' aprop
ptns

Margarida,

Ha estat un bon regal, la pani. A casa meva, quan en faig, només en mengem la meva mare ( li'n dono la meitat) i jo. El meu marit i les meves filles no en mengen.
El gust de formatge depèn del formatge que hi poses. Amb el parmesà sí que es nota molt, però si fas servir un formatge tendre, tipus ventero, no es nota tant.
ptns.

Gemma,
Sucat amb tomaquet i amb un bon oli d' oliva, és exel.ent.
ptns.

Bajoqueta,

No, no que no pari, que té molta feina...
ptns.

Josepb,

Jo també n' havia menjat de pa amb vi i sucre. Era molt bo. I a casa nostra ens bevem el vi amb porró.
ptns.

Glòria,

Gracies, la qüestió és participar.
ptns.

Amics de la cuina vermella,

La veritat és que no cal posar-hi res per acompanyar el pa. Ja és bo sol.
ptns.

Mònica,

Sí que queda bo, i jo pensava que no quedaria esponjós, però realment en queda.
ptns.

PILAR ha dit...

Aquest pa ha de tenir un sabor molt bo. No l´he provat mai amb formatge així que t´agafo la recepta. Per mi la pani es un dels millors "trastos" que tinc. A casa ja no compren quasi mai el pa al forn.
Petons!

Rosa ha dit...

Ummmmmmm Anna, un pan riquisimo, lo hice hace tiempo y me encantó, a ver si me pongo y hago pan, que hace ya que no hago ninguno por no encender el horno.
Un besazo wapisima y feliz semana

Gent jove pa tou ha dit...

Que bó, fa una pinta estupenda. Nosaltres li afegim també una mica de tomàquets secs... i boníssim.