dilluns, 27 de novembre del 2017

GALETES DE NADAL DECORADES AMB FONDANT




Les galetes decorades fan molt Nadal, no trobeu? Són entretingudes de fer, aixó s,í però el resultat és molt bonic i el més petits de la casa gaudiran molt  decorant amb fondant (sembla plastilina hahaha..). 

La recepta de les galetes és la que faig servir normalement , només heu de tenir alguns talladors de galetes ben nadalencs, i sino, no us preocupeu, sempre podeu fer-les rodones o quadrades i afegir-hi algun detall nadalenc.
He de dir que jo en tinc un munt de talladors de galetes i també de fondant, texturitzadors per fer formes... ja no sé on posar tants estris però és que no puc evitar comprar-los quan els veig.. I el fondant és tot un mon... no us podeu arribar a imaginar la d' estris que hi ha per treballar-lo ....

Decorar  amb fondant no és complicat  i el resultat és ben bonic, sí, però sobretot feu una capa fina que és molt dolç i si n' hi posseu massa, potser no us podreu menjar la galeta de tant que embafarà... El fondant no és res més que una massa de sucre i aigua i colorants per fer els colors.
De fet, aquest fondant que vaig fer servir jo, ja era de colors, però també podeu comprar-ne de blanc i amb colorants alimentaris li doneu el color que vulgueu. I també es pot fer a casa.. però jo amb aixó ja no m' atreveixo... 


INGREDIENTS PER LES GALETES 


300 gr. de farina
180 gr. de mantega
70 gr. de sucre
1 cullerada de café de sucre amb aroma de vainilla
1 ou
1 pessic de sal
1/2 sobre de llevat

PREPARACIÓ

Es barreja la mantega una mica desfeta amb el sucre fins a obtenir una barreja espumosa.
Afegim l'ou i la resta d' ingredients, barregem fins aconseguir una pasta llisa, sense grumolls.
(és millor espolsar farina sobre el marbre i acabar de fer la barreja allà).
Amb ajuda del corró de cuina (si no en tenim cap, ho podem fer amb una ampolla neta), estirem la pasta fins a obtenir un gruix de mig centimetre.
Es talla la pasta amb un estri especial o amb un vas petit de cuina.

Les disposem en una plata untada amb mantega, i al forn  preescalfat a uns 180 -200 graus durant uns 10 minuts.


DECORACIÓ DE LES GALETES





INGREDIENTS

Fondant de colors
Perletes i diferents decoracions de sucre
sucre llustre


PREPARACIÓ



Fem una bola amb una porció de fondant i l' amasem bé fins que quedi manejable. Espolsem una mica de sucre llustre a la superficie del marbre i estirem el fondant amb un corró, fins obtneir una làmina prima. El tallem amb els mateixos talladors de les galetes, i amb altres talladors de fondant més petits fem les formes per decorar. Sempre hem de tenir la precaució de desar el fondant que no utilitzem dins una bossa de plàstic, en contacte amb l' aire, s' assseca de seguida i llavors ja no es pot treballar.  Per enganxar el fondant a la galeta el mullem  amb aigua i l' ajuda d' un pinzell. Per enganxar les altres formes ja siguin de fondant o de sucre també cal que mullem lleugerament la superfície del fondant amb aigua. 


El fondant que us sobri, l' emboliqueu bé amb paper film i/o dintre d' una bossa i dins un tuper de plàstic. 

 

5 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Precioses, Anna! Precioses!
Petonets,
Olga

lolines ha dit...

Anna, que boniques que son totes.

Cristina ha dit...

Je je....ja et vaig comentar que em faria gràcia provar alguna...je je

Raquel Galin ha dit...

Que boniques totes!!
Petonets

Sussi Abel ha dit...

quina cucada!!