diumenge, 31 de gener del 2010

MAGRET D' ANEC AMB BOLETS, VERDURES I POMA

Aquesta és una recepta del curset de cuina que ens va fer el Màrius Ferrer, de l' escola Joviat, a Cal Rosal.
L' he fet unes quantes vegades perquè ens agrada molt. Ell la va fer amb mango enlloc de poma, però va comentar que qualsevol fruita una mica consistent, hi podia anar bé.
Jo la faig amb poma perquè a casa sempre en tinc, a vegades també he substituit el magret per filet de porc (solomillo) i també queda molt bo.
I els bolets... de qualsevol tipus poden anar bé. Jo hi poso xampinyons perquè en aquesta època no hi ha gaire tria de bolets frescos..És una recepta de festa, i fàcil. Podem fer l' acompanyament una estona abans i a última hora, quan estem menjant el primer plat, posar els magrets a fregir.
Com que porta molt acompanyament, un magret ens serveix per a dues persones. A la fotografia hi ha un magret. Les mides de la recepta les he calculat per a 4 persones.


INGREDIENTS

2 magrets d' ànec
200 grs. de bolets
1 carbassó
1 albergínia
200 grs de cansalada virada (assecada o fresca, segons ens agradi més)
mantega
una mica de vi dolç (moscatell, mistela...)
1 poma grossa

PREPARACIÓ

Marquem el magret, amb un ganivet, en forma de quadrats per la part de la pell.

Tallem l' albergína i el carbassó a daus. Ho fregim. Tallem també els bolets, ja nets, i la cansalada virada a trossets. Ho fregim també en una altra paella.
Salem el magret i posem una paella al foc amb un rajet d' oli. Quan sigui ben calent hi posem el magret per la part de la pell i el fregim a foc mig per cada banda fins que estigui daurat.
El punt de cocció depèn del gust de cadascú, però no pot quedar gaire fet donçs quedaria ressec.
Reservem el magret. Retirem una mica de greix ( la meitat) i hi posem una cullerada de mantega. Afegim la poma tallada a daus. Quan ja quasi està cuita, afegim el vi dolç i deixem reduir.
Emplatem: en el fons del plat o plata, la barreja de bolets verdura i cansalada. A damunt, el magret fet a filets i per últim, la poma i la reducció de vi dolç.

divendres, 22 de gener del 2010

PERNIL D' ÀNEC

La meva mare compra sempre els ànecs en una casa de pagés. Després els fa estofats, amb peres o al forn. Però gairabé mai fa els magrets. Aquests sempre els guarda i els fa assecar, per, de tant en tant, oferir-nos pernil d' ànec per picar quan hi anem els diumenges a dinar.
També es molt bo per les amanides o per fer canapès.
Si teniu un rebost on fer-lo assecar, uns aconsello que ho probeu, donçs queda molt bo.I al preu que va el pernil d' ànec, val la pena, donçs surt molt més econòmic...




INGREDIENTS

Magret d'ànec
Sal
Pebre.


PREPARACIÓ.

Es posa força sal al magret i el deixem un dia amb la sal en una plata a dins el rebost o a la nevera.

L' endemà hi posem el pebre. El lliguem i ja el podem penjar al nostre rebost. Ens el menjarem quan siguin sec al nostre gust.

dijous, 14 de gener del 2010

LLEGUMS AMB ALL-I-OLI

Aquesta recepta me la va passar la Sole, una companya de feina. De seguida vaig tenir ganes de provar-la. I així ho faig fer, amb un resultat que ens va satisfer a tots els de casa. Jo ho faig fer amb cigrons, però es pot fer també amb montgetes o llenties.


INGREDIENTS


1 k. de llegums cuits.
150 gr. de pernil salat.
all-i-oli. Si en voleu la recepta cliqueu aquí



PREPARACIÓ


Fregim el pernil salat a trossets petits i hi afegim els llegums. Ho posem en una plata per anar al forn i hi aboquem l' all-i-oli per damunt. Ho posem al forn a gratinar.


dimecres, 6 de gener del 2010

PANETS


En aquest llibre de l' Anne Sheasby, " 365 recetas de pan" hi ha un munt de receptes de pa. El vaig anar a buscar a la biblioteca, i crec que me'l compraré donçs en vull provar moltes. Hi ha receptes de pa de moltíssimes menes, de pa sense gluten, pastes dolces, panets...
Algunes ja estan adaptades per a panificadores, altres no, però també es poden adaptar.
Realment es un bon exemplar pels qui ens agrada fer pa.
Avui he fet panets, que no n' havia fet mai, i han sortit força bé.

INGREDIENTS

265 ml d' aigua tèbia
2 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
4 cullerades d' oli d'oliva
450 grs de farina de força
1 sobre (7 grs) de llevat sec

Una mica d' oli per glassejar

PREPARACIÓ

Posem els ingredients a la panificadora per l' ordre en qual estan anotats.
La programem amb el programa d' amasar.
Traiem la masa de la panificadora, ens espolsem les mans i el marbre amb farina i fem 12 parts amb la masa. Formem 12 boles. Coloquem les boles ben separades en una plata de forn untada amb oli i farina. Les pintem amb oli d' oliva ( d' aquesta operació se'n diu glassejar) .
Les tapem i les deixem llevar durant 30- 40 minuts en un lloc tèbi. Com sempre, jo vaig servir el forn apagat.
Fem una creu a cada panet amb un ganivet esmolat, els espolsem amb una mica de farina i els posem en el forn, ja calent, a 200 graus durant 15-20 minuts.