diumenge, 16 de maig de 2010

LLOM AL FORN AMB PATATES


Si els hi demanés a la Marta i a la Mireia, cada dia , de segon plat, menjariem llom amb patates.
Així que per variar el típic llom a la planxa amb les patates fregides, el faig a vegades d' aquesta manera, i al forn, que no porta gaire feina i és ben bo.


INGREDIENTS

1 tros de llom de 800 grs.
1 kg. de patates.
Unes braques de romaní
3 alls
oli, sal.


PREPARACIÓ

Posem els alls pelats, les fulles del romaní i cinc o sis cullerades d' oli a la picadora. Triturem.
Untem el llom amb aquesta pasta (sobretot la part superior, que quedi ben coberta) i el salem.
Pelem les patates i les tallem. Les posem a coure amb aigua i sal durant uns 5 minuts. Les escorrem i les posem juntament amb el llom en una safata que pugui anar al forn. Les reguem amb una mica d' oli .
Ho posem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. De tant en tant, si cal, hi afegim uns rajets d' aigua.


18 comentaris:

Lídia ha dit...

aquest tipus de patates m'agraden més que el tall jiji

petons

Cristina ha dit...

Als meus fills també els hi agrada molt el llom, aquest té molt bona pinta i les patates mmmm...

La cuina vermella ha dit...

Ostres tu, quin guisade de llom, i quines patates, amb les seves herbes. Cruixent per fora, tendre per dins!! Un plaer.

Josepb. ha dit...

Anna; ...i si m'ho preguntes a mí, també m'agrada d'aquesta manera.
Que vagi de gust Anna¡¡

Dolorss ha dit...

Tens tota la raó, mes fàcil de fer, mes sa, mes net, .. si tot son aventatges.
Bon plat i amb el gustet del romaní.

Petons

GURMET ha dit...

Un plat senzill amb sabor i per triunfar amb ell a taula.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ha de estar molt bo el llom amb el romaní i el all, tot cruixent. Si li pregunto al meu fill ell s' estima més les pizzes.
Petons.

Carme Roura ha dit...

A mi sempre em queda dur de menjar el llom al forn, aquest sembla ben tendre, gracies per la recepta!

mercè ha dit...

Suposo que la marta i la maria son les teves filles i pel que veig estan encantades amb el que els prepares, segur!, m'apunto la recepta que a les meves segur els agrada també!a reveure!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina bona recepta!! als meus fills també els encanta el llom amb patates així que penso fer-lo com tu, petonets

Reme ha dit...

Als meus fills / es, com a les teves filles el llom els encanta i més si
és amb patates, me la apunto.
Salutacions

Gemma ha dit...

Amb el romaní ha de quedar molt gustós... i les patates, millor al forn que no pas fregides! ;)

Visc a la Cuina ha dit...

El llom fet amb aquestes herbetes és boníssim,totalment d'acord. I les patates al forn, una festa per als de casa!

*Eva* ha dit...

sempre he volgut fer un llom sencer al forn i mai no m'he atrevit, però vist que queda tan bé ho hauré de probar. gràcies!

Mercè ha dit...

Oh, aquest plat és dels que més m'agraden, senzill i amb un resultat excel·lent! :)
Petons!

glutoniana ha dit...

Si visqués amb tu també te'n demanaria jajaja. Jo me'n menjaria un plateret d'este tan bo que has preparat. Jo de vegades ho faig així amb pocs ingredients i queda boníssim!

PILAR ha dit...

De petita jo només volía llom. Perquè serà que a tots els nanos els agrada tant? Amb l´acompanyament de les patates i el gust de les herbes ha de ser fantàstic. M´he possat al dia de tot que ara feia díes que no podía passar i encara que ja he sopat.... m´ha vingut una gana...!
Petons!

ANNAFS ha dit...

Ja veig que el llom agrada a tothom!
animeu-vos a fer-lo així que queda molt gustós, i tou.
MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS.