diumenge, 31 de maig del 2009

PA DE LLAVORS

Sempre m'ha agradat fer pa. Suposo que perquè és un aliment tan bàsic, tan antic, tan important. M' agrada molt menjar diferents tipus de pa. I quan fem turisme m' agrada molt provar el pa dels llocs on anem. Fer-lo a casa... ja és una altra història. He fet molt intents i he tingut molt i molts fracasos. Ara sembla que em comença a sortir una mica bé. He mirat per internet, he consultat llibres de receptes...

De moment no tinc panificadora, però és un estri que tinc moltes ganes de comprar.
Ara em toca amasar-lo a mà.

Aquest pa d' avui és fet amb la farina que ja va preparada de la que venen al lidl. És a dir, que no té cap secret. Només és qüestió d' amasar bé i seguir fil per randa les instruccions del paquet. On, per cert, no diu que es pugui fer a mà ,però jo ho vaig fer. De fet, ja havia vist aquesta farina altres vegades però com que no tinc panificadora ni cap màquina per amasar, pensava que no em sortiria bé. Al final vaig decidir provar-ho... i em va sortir bé. Només cal amasar una bona estona.




Aquest pa de llavors a mi m' agrada molt. I encara sortiria més bo posant unes quantes pipes pelades per damunt, el que passa que aquell dia no en tenia.

Aquest és un dels emorçars que m' he menjat amb més de gust: Pa de llavors fet a casa, sucat amb tomaquets de penjar de l' hort dels meus pares (encara guardats al rebost de l' any passat) amb bull blanc i llangonissa totalment naturals, fets per nosaltres.

dimecres, 27 de maig del 2009

APERITIU DE TRUITA

Aquest apertiu també el vaig servir en el sopar de l' altre dia. I he de dir que ens va agradar molt. No l' havia provat mai i després de veure'l en el blog de la Dolors, tenia ganes de provar-lo.

Vaig fer els de formatge i pernil que proposa ella i també en vaig fer amb truita i sobrasada perquè a les meves filles els agrada molt. Van tenir molt d' èxit.

Aquesta recepta, com he dit, l' he trobat en el blog de la Dolors " blog de cuina", un blog on trobareu tota classe de receptes variades, totes molt bones, i a més senzilles de preparar.

INGREDIENTS


4 ous
formatge per untar a les fines herbes.
sobrasada
pernil salat


PREPARACIÓ


Fem una truita amb dos ous en una paella força gran ( d'uns 30 cm). Escampem bé els ous batuts, com si féssim una crep, (només la fem per un costat), la deixem a foc baixet fins que hagi quallat.

Posem film transparent a damunt del marbre i hi posem la truita amb la banda més cuita a sota. Hi escampem el formatge d' untar i al damunt, el pernil salat tallat a trossets. Ho enrotllem amb el plàstic i ho deixem a la nevera.

Fem la mateixa operació amb els altres dos ous. I aquesta truita l' untem amb sobrasada.

Ho tallem a rodanxes i les enforquillem amb un escuradents o pinxos.

diumenge, 24 de maig del 2009

CÒCTEL DE GAMBES AMB LLAGOSTINS

Ahir van venir uns amics a sopar, la Sandra i el Carles. I un dels entrans que vaig servir va ser aquest.
El vaig preparar al matí i el vaig guardar a la nevera tapat amb film fins al moment de menjar.
Normalment, el còctel de gambes el serveixo en copes individuals, però aquesta vegada vaig decidir canviar d' opció donçs així cadascú pren la quantitat que li sembla.


INGREDIENTS


Còctel de gambes


400 gr. de gambes pelades i congelades.
enciam tallat en juliana
5 talls de pinya al natural.
6 o 7 palets de cranc.


Salsa rosa


Maionesa
ketxup
pebre negre


Els llagostins els vaig fer bullits amb aquests ingrediens:


35 llagostins de mida mitjana
2 l. d' aigua
1 porro
1 pastanaga
1 mica d' api
1 fulla de llorer.
5 culleradetes de postre de sal ( encara que sembli molta sal, és necesària perquè no perdin gust, i no queden salats).


PREPARACIÓ


Fem el còctel de gambes: Fem bullir uns moments les gambetes del còctel. Tallem a trossos petits la pinya i el cranc, els posem en un bol juntament amb les gambetes , damunt de l' enciam tallat en juliana.


Preparem els llagostins; Posem l' aigua al foc amb la sal, el porro, la pastanaga, l' api i el llorer.

Quan bulli, hi posem els llagostins. Quan l' aigua torni a bullir, els deixem un parell de minuts i ja estan fets( si són congeltas, no cal descongelar-los abans).
Els treiem de l' olla, i els refredem amb aigua. Ja estan llestos.
Els posem al voltant del bol del còctel de manera decorativa.


Fem la salsa: Barregem la maionesa, el ketxup i el pebre.

La podem barrejar amb el còctel o servir-la a part. Jo vaig triar l' última opcció.

dijous, 21 de maig del 2009

GALETES SALADES


Van bé com a aperitiu o per picar a qualsevol hora.

Jo les he fet amb uns tallapastes petits però es poden fer més grans i decorar-les amb trossets d' oliva o anxova.

A la pasta també hi podem afegir herbes aromàtiques (julivert, orenga...) o formatge parmesà.


INGREDIENTS


300 gr. de farina

75 ml. d' oli .

150 ml. de llet.

1 culleradeta de llevat en pols.

1 culleradeta de sal .



PREPARACIÓ


Barregem l' oli , la llet i la sal( si hi volem posar herbes aromàtiques o formatge, també li posem) . Afegim a poc a poc la farina barrejada amb el llevat. Ho aboquem damunt del marbre i amasem. Amb un corró, fem una làmina de mig centímetre de gruix i tallem les galetes amb un tallapastes o amb un vas.

Les posem en una plata unada amb oli i les enfornem a foc mig durant uns 20 minuts.
Quan estiguin cuites, els hi podem espolsar una mica de sal per damunt.

diumenge, 17 de maig del 2009

BOMBONS DEL BARÇA

Felicitats Barça!!!!! Aquesta temporada és imparable. La copa, la Lliga... . Felicitats a tots els culers! A casa som de l' Olvan i del Barça, així que estem eufòrics amb les alegries que estem rebent . I per celebrar-ho, avui he fet aquests bombons.

Ja fa temps que, a la botiga del Barça, vam comprar una glassonera, que em serveix per molt més que per fer glassons.

El altres bombons els he fet amb una altra glassonera de forma rodona.

La xocolata que fem servir ha de ser de bona qualitat i els podem adornar amb el que ens sembli. Jo hi he posat fruits secs per dintre i els he adornat amb fideus de xocolata i fideus de colors...

INGREDIENTS


Xocolata sense llet
Xocolata blanca.
Fruits secs.
Fideus de xocolata, de colors...


PREPARACIÓ

Fem desfer la xocolata al bany maria o al microones. Hi barregem els fruits secs que ens agradin.

Aboquem la xocolata a les glassoneres i decorem amb el que volguem.

dimecres, 13 de maig del 2009

PINYA AMB CREMA

Unes postres molt ràpides de preparar , que a mi m' han solucionat més d' un àpat.

Jo faig la crema casolana, però si tenim molta pressa també podem fer-la de la preparada de sobre.


INGREDIENTS

4 rodanxes de pinya en almívar.
crema catalana. Si en voleu la recepta cliqueu aquí.
nata líquida
un tros de xocolata sense llet.(la quantitat al nostre gust)


PREPARACIÓ

Fem la salsa de xocolata: Fem bullir la nata líquida i afegim un tros de xocolata sense llet. Remenem bé.
Posem en un plat una rodanxa de pinya i al dumunt la crema. Espolsem amb sucre i cremem amb una pala de cremar o amb un soplet per dumunt de la pinya . Decorem amb la salsa de xocolata per damunt.


PREMIS

Darrerament he rebut dos premis més que m' han fet moltíssima il.lusió.
D' una banda el premi "Creando ilusión" de mans de la Lídia de "Mis platos favoritos", un blog que us recomano pels seus plats senzills, ben presentats i super bons.


De l' altra banda (i mai millor dit, donçs m' arriba de força lluny, des de l' altra banda de l'Atlàntic, des de California), el premi Simbelmine, de mans de la Mercè de " Cuina per llaminers". Igualment us recomano visitar el seu extens blog, on trobareu gran varietat de receptes, dolçes i salades, totes elles exel.lents.
Moltes gràcies Lídia i Mercè per condedir-me aquests premis.

Aquesta vegada, com que no sé a qui concedir-los, els deixaré a disposició de qui vulgui pendre'ls.

diumenge, 10 de maig del 2009

CORONA D' ARRÓS

Un arrós per menjar fred amb maionesa o sense. El podem fer el dia abans i reservar-lo a la nevera fins el moment de menjar.



INGREDIENTS

400 gr. d' arrós
100 gr. de pernil salat a daus petits
100 gr. de cansalada viada a daus petits.
1 ceba a petita
1 tomaquet.
50 gr. de formatg parmesà ratllat.
1 l. de brou o aigua.
Per adornar: ou dur, enciam...


PREPARACIO



Fregim en una cassola amb oli d' oliva els daus de pernil i cansalada viada. Afegim la ceba ratllada , i quan és fregida, i el tomaquet també ratllat.

Aboquem l ' arròs i el fem enrossir una mica. Fem bullir el brou o l' aigua, i l' afegim. Salem al gust. Quan l ' arròs quasi està cuit afegim el formatge parmesà.


Posem l' arròs en un motlle de corona (o qualsevol altre si no en tenim d' aquest tipus), i el deixem refredar.


El desmotllem i el servim amb ou dur per adornar i si volem ,amb maionesa i enciam.

dimarts, 5 de maig del 2009

GOFRES BELGUES

Ja fa temps que em vaig comprar una màquina de fer gofres, una gofrera, al lidl.

He provat moltes receptes de gofres, però mai sortien com voliem. Les meves filles n' havien menjat un dia d' uns que es feien amb una bola de pasta posada dins la gofrera i en volien d' aquells.

Al final, buscant per internet, vaig trobar en aquest blog http://larecetadelafelicidad.blogspot.com/, la recepta que ens va agradar.

En podem fer més i congelar la pasta en boles amb la quantitat per fer cada gofre.

També he llegit en algun lloc, que si no es disposa de gofrera, es pot fer amb una màquina de fer bikinis, però jo no ho he provat.

El sucre perlat, jo no l' hi vaig posar, donçs no en vaig trobar. L' hi vaig posar tot del normal.



INGREDIENTS (4 gofres grans , per a la gofrera del lidl)


330 gr.de farina de força
2 ous
14 gr. de llevat fresc
70 gr. de sucre
40 gr. de sucre perlat.
6o gr. de mantega
60 ml de llet


PREPARACIÓ


Barregem la farina i el llevat esmicolat. Afegim el sucre, l' ou i la llet . Amasem. Afegim la mantega a temperatura ambient. Amasem bé una altra vegada. Ho deixem reposar en un lloc calent, sense corrents d' aire ( jo ho poso dins el forn apagat), durant 2 hores. Separem la pasta en 4 boles.

Fem coure les boles a la gofrera.

Hi podem posar per damunt melmelada, crema de xocolata, nata....

divendres, 1 de maig del 2009

ESPAGUETIS AMB PESTO D' ESPINACS


Aquesta recepta l' he tret del llibre "Pasta" de la Nina Dreyer , Jim Hensley i Paul Lowe.

En aquest llibre hi ha receptes de pasta que estan molt bé.

Després de modificar la recepta a la meva manera, ha quedat així:


INGREDIENTS


5oo Gr. d' espaguetis ( jo els vaig utilitzar integrals)

250 gr. d' espinacs cuits, ben escorreguts d' aigua.

50 gr. de formatge parmesà ( i una mica més per espolsar per damunt).

oli d' oliva.

1 all.


PREPARACIÓ.


Fem bullir la pasta fins que estigui " al dente".

Fregir l' all a trossets i afegir els espinacs ja cuits (bullits). Ho fem fregir tot junt uns minuts.

Posem en el vas de la batedora els espinacs amb l' all, el formatge i un bon raig d' oli d' oliva i triturem.

Afegim aquest salsa a la pasta cuita. Espolsem més parmesà per damunt i servim.