Encara que el dia tradicional de menjar la mona és el Dilluns de Pasqua, nosaltres sempre ens la mengem el Divendres Sant.
Aquest any, he fet una mona de mantega perquè ens agrada a tots. Ha sortit bona i tampoc m' ha costat massa.
Vaig comprar l' ou, les plomes i els pollets, per decorar. També he fet unes flors amb gominoles (vaig comprar gominoles tipus núvols, les he tallat amb les tissores per aplanar-les i llavors amb tallapastes petits amb forma de flors i fulles, els hi he donat la forma.)
Però la decoració d' una mona va sempre a gust del qui la fa , i es pot decorar amb el que ens sembli...
INGREDIENTS
Pel pa de pèssic
5 ous.
125 gr. de sucre
150 gr. de farina
1 sobre de llevat.
mantega per untar el motlle
Pel farcit de mantega
100 gr. de sucre
65 ml. d' aigua
300 gr. de mantega
Per decorar els costats de la mona
ametlles picades o fideus de xocolata....
PREPARACIÓ
Fem el pa de pessic:
Batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una pasta blaquinosa ( jo ho faig amb un batedor de varilles elèctric).
Afegir-hi la farina i el llevat passats pel colador o sedàs. Barrejar bé. Batre les clares d' ou a punt de neu i també les afegim a la barreja de farina i rovells. ( Barregem amb compte, amb una espàtula, com si les emboliquéssim).
Posem la pasta en un motllo, untat amb mantega, d' uns 18-20 cm. I ho posem al forn, preescalfat, durant uns 20-25 min a uns 200 graus.
Preparem la mantega
La posem uns minuts al microones perquè s' estovi una mica. Amb el sucre i l' aigua fem un almívar (el coem a foc lent fins que veiem que vol començar a espessir-se). El deixem que es refredi . En reservem unes cullerades per untar el pa de pessic. Posem la mantega en un bol i barrejant amb el batedor de varilles elèctric ( o manual), hi anem afegint l' almívar. Ens quedarà una crema untosa.
Fem la mona
Partim el pa de pessic per la meitat. Pintem les dues meitats amb l' almívar reservat. Untem els costats del pastís amb mantega i l' arrebossem amb les ametlles picades o els fideus de xocolata.
Untem el pa de pessic amb la meitat de la mantega. Tapem amb l' altre tros de pa de pessic.
Untem amb mantega per damunt i decorem amb la mantega posada en un màniga pastissera.
Acabem posant els elements decoratius que ens agradin.
La mantega es pot aromatizar amb xocolata en pols fi o café,...