Cada any faig uns quants pots d' olives en conserva. Són olives que em donen, i surten molt bones. I el millor de tot és que són fetes amb ingredients totalment naturals. S' hi pot posar diferents tipus d' herbes aromàtiques. També pebre, grans d' all... Jo hi poso llimona per què treu el gust massa amarg de les olives. Sé que hi ha moltes maneres de fer-les. Jo les faig així.
INGREDIENTS
Olives arbequines. ( si són d' un alte tipus, i són grosses, millor trencar-les abans de posar-les als pots, amb l' ajuda d' una mà de morter)
Sal. ( 110 gr. per litre d' aigua)
Herbes aròmatiques. Timó, romaní i sajolida
Limona a trossets
alls
Oli d' oliva
PREPARACIÓ
El primer que hem de fer és posar les olives en un recipient amb aigua, i deixar-les reposar durant 9 dies, canviant l' aigua cada dia.
Després d' aixó, en un recipient posem aigua amb sal (110 gr. per litre). Més o menys haurem de calcular les olives que tenim i els pots que omplirem. Barregem bé la sal per que es disolgui a l 'aigua.
Posem les olives en els pots i també hi anem alternant les herbes aromàtiques, la llimona, l' all...
Omplim el pot de l' aigua amb sal i hi posem per damunt un raig d' oli d' oliva.
Ara hem d' esperar uns 3-4 mesos abans de menjar-les.