dilluns, 10 de novembre del 2008

PA DE PESSIC



Aquest pa de pessic és una base per fer molts tipus de pastisssos. El podem fer amb un motlle rodó, allargat, quadrat, i adornar-lo amb fruits secs, xocolata fondant, crema de xocolata, melmelada.... tot el que ens suggereixi la imaginació.




INGREDIENTS

200 gr. De farina
1 Sobre de llevat
150 gr de sucre
3 Ous
Mig vas (dels d' aigua) de llet
3 Cullerades d' oli
Si es vol, es pot aromatitzar amb una mica de ralladura de llimona .
Qualsevol fruit sec per adornar.

PREPARACIÓ

Passem la farina i el llevat per un sedàs o colador per desfer els grumolls. Afegim la llet i l' oli i remenem molt bé fins que ens quedi una pasta llisa.

Posem a escalfar el forn a temperatura màxima.

Separem els rovells de les clares. Barregem els rovells amb el sucre. Els hem de batre fins que quedi una barreja blanquinosa (és millor fer-ho amb un utensili especial dels que serveixen per posar les clares a punt de neu, si no s' ha de fer manualment). Afegim la barreja a la pasta de farina. Remenem bé.

Ara hem de batre les clares a punt de neu, i les afegim a la pasta anterior remenant amb una espatula.

Untem una motlle amb mantega o bé oli i hi aboquem la pasta. Posem per damunt el fruit sec que volguem per adornar ( En el d' aquesta foto vaig posar-hi ametlles picades.) i ho posem al forn a uns 180 graus durant uns 20- 25 minuts . Hem de tenir la precaució de no obrir el forn durant aquesta estona, si no el pa de pessic no puja de volum. Passat aquests 20- 25 minuts, obrim el forn i el punxem per saber si ja està cuit.