diumenge, 19 d’octubre del 2008

GALETES DE MANTEGA


INGREDIENTS


300 Gr. de farina

180 gr. de mantega

70 gr. de sucre

1 cullerada de café de sucre amb aroma de vainilla

1 ou ( i un altre per pintar les galetes)

1 pessic de sal

1/2 sobre de llevat


PREPARACIÓ


Es barreja la mantega una mica desfeta amb el sucre fins a obtenir una barreja espumosa.

Afegim l'ou i la resta d' ingredients, barregem fins aconseguir una pasta llisa, sense grumolls.

(és millor espolsar farina sobre el marbre i acabar de fer la barreja allà).


Amb ajuda del corró de cuina (si no en tenim cap, ho podem fer amb una ampolla neta), estirem la pasta fins a obtenir un gruix de mig centimetre.


Es talla la pasta amb un estri especial o amb un vas petit de cuina.

Per adornar-les, jo faig servir unes plantilles especials, però també és poden adornar fent ratlletes o formes amb una forquilla.

Una altra opció és adornar-les amb cireres confitades, trossets de xocolata, una mica de coco ratllat....


Les disposem en una plata untada amb mantega, les pintem amb ou batut i al forn a uns 180 -200 graus durant uns 20 minuts.