divendres, 29 d’agost de 2008

TUNYINA A LA PLANXA AMB PATATES ARRUGADES

Durant aquestes vacaces a Tenerife, vaig tenir ocasió de cuinar tunyina fresquísima a la planxa.





Un dia vam anar a "Las Galletas "i allà al port ,venien tunyines acabades de pescar.





Jo vaig acompanyar la tunyina amb les típiques "patatas arrugadas" de Canàries.


INGREDIENTS


Tunyina tallada no molt gruixuda.
sal grossa
alls
pebre vermell dolç


PREPARACIÓ



Escalfem la planxa fins que estigui molt calenta amb un rajet d' oli d' oliva.
Hi posem la tunyina salada amb la sal grossa.
Quan ja està cuita hi afegim una mica de pebre vermell dolç i els alls tallats a rodelles.
Ja està apunt de menjar....



PATATAS ARRUGADAS.

( Segurament no les faig bé, demano perdó als canaris...)

Posem les patates sense pelar (més aviat petites) en una olla amb aigua i sal grossa.







Quan les punxem i estiguin toves, treiem l' aigua i les deixem una mica per que s' arruguin...




A Canaries les mengen amb mojo picón. Nosaltes ens les mengem amb sal, pebre i oli...