divendres, 26 de febrer del 2010

PASTÍS SUCÓS DE TARONJA


Un pastís de revista "Mía. Yo cocino fácil". Queda un gustet molt bo de taronja, no és empalagós, està fet amb ingredients senzills i la combinació de sabors ens asegura l' èxit del pastís.


INGREDIENTS

3 taronges mitjanes
120 grs de mantega ( i una mica més per untar el motlle)
120 grs. de sucre
120 grs de farina
2 ous grossos
1 cullaredeta de llevat en pols
4 cullerades més de sucre

PREPARACIÓ

Rentem bé les taronges. Fem ralladura d' una d' elles ( 1 parell de cullerades) i l' exprimim.
Reservem.
En un bol, hi posem la mantega i el sucre i ho remenem amb la batedora de varilles. Afegim els ous d' un en un. Remenem amb les varilles. Afegim la meitat de la farina barrejada amb el llevat i passada per un colador . Barrejem amb compte amb una espàtula. Afegim l' altra meitat de la farina i tornem a barrejar.
Incorporem la ralladura de taronja i el suc. Barrejem.
Untem un motlle amb mantega , aboquem la massa i el posem al forn a 180 graus durant uns 30 minuts.
Mentrestant, tallem la pell d' una taronja (sense la part blanca) en juliana. La posem en un cassó al foc amb 1 vas d' aigua i dues cullerades de sucre. Ho deixem al foc fins que espeseixi. Retirem.
Exprimim aquesta taronja i l' altra que ens quedava. Incorporem una cullerada de sucre al suc. Reservem.

Desmotllem el pastís i el decorem amb la ralladura de la taronja.Jo hi vaig posar també més taronja al centre del pastís, per decorar. Aboquem el suc per dumunt del pastís.


dissabte, 20 de febrer del 2010

SALSA D' ALL I JULIVERT


A casa ens agrada barrejar aquesta salsa amb les carns i peixos a la planxa, amb les patates, fins i tot, amb la verdura. Sempre la feia al moment , fins que vaig veure la idea de fer-ne més i guardar-la a la nevera (es guarda fins i tot setmanes, si és que ens dura tant) en un biberó de cuina, que a més , és molt adequat per servir-la. Aquesta idea la vaig treure del blog de la Rosa "Mis cosillas de cocina y thermomix" , i des de llavors sempre en tinc a la nevera per quan en volem menjar.


INGREDIENTS (per un biberó com el de la foto, de 400 ml. de capacitat)


4 o 5 alls
julivert
oli d' oliva verge


PREPARACIÓ

Posem els alls pelats i el julivert a la picadora. Afegim una mica d' oli d' oliva. Triturem. Aboquem la barreja dins el biberó i acabem d' omplir amb oli.


diumenge, 14 de febrer del 2010

SUQUET D' ORADA


Una recepta del curs que vam fer al novembre al restaurant "Els Casals", un suquet d' orada, ben fàcil de fer i boníssim.
L' Oriol Rovira ens va explicar que podriem fer servir un altre peix enlloc de l ' orada, com el turbot, el rap l' escòrpora...,

INGREDIENTS

1kg d' orada
5 patates petites
3 alls
1 pebrot verd
fumet de peix ( 1 litre més o menys)
picada ( avellanes, ametlles, una mica de pa torrat, julivert, safrà i 1 all)


PREPARACIÓ

En una cassola hi posem oli d' oliva, i sofregim el pebrot tallat petit i els 3 alls. Afegim les patates tallades a trossos irregulars. Deixem uns 2 o 3 minuts i afegim el fumet. Deixem bullir fins que les patates estiguin toves.
Fem la picada en un morter, picant tots els ingredients.
Posem l'orada i la picada a la cassola.
Deixem bullir uns 5 minuts més ( és important no coure el peix més del necessari)

dissabte, 6 de febrer del 2010

COPA DE LLIMONA


Després d' un bon àpat, aquesta copa de llimona es posa molt bé.
I és fàcil improvitzar aquestes postres quan tenim convidats inesperats.
Aquesta recepta participa en el recopilatori de "postres con cuchara" de "todos cocinamos sin gluten" un blog ple de propostes interesants, que també podem adaptar els que cuinem i mengem amb gluten.


INGREDIENTS

1 pot petit de llet condensada (sense gluten)
2 briks ( de 200 ml) de nata líquida (sense gluten)
6 llimones
1 iogurt natural
xocolata per ratllada per decorar ( sense gluten)

PREPARACIÓ

Rallem la pell d' una llimona. Les exprimim totes 6.
Barregem el suc de les llimones i la pell ratllada, amb la nata, el iogurt i la llet condensada.
Repartim en les copes i espolsem xocolata per damunt.
Guardem a la nevera fins al moment de servir-les.