INGREDIENTS
1 ànec a trossos
1 ceba
2 o 3 alls
2 porros
2 pastanagues
2 tomàquets de sucar
brou de pollastre o verdures (pot ser de tetrabrik)
1 copa de vermut (mida petita, de les de licor)
sal, pebre, oli d' oliva,1 fulla de llorer, una mica de timó
per la picada
1 galeta maria
1 gra d' all
julivert
1 polset de sal
un rajet d' aigua
Peres (per acompanyar)
PREPARACIÓ
Salpebrem els trossos d' ànec i els fem fregir en una paella amb oli d' oliva. Els retirem posant-los en una cassola on farem l' estofat. A la mateixa paella i amb el mateix oli fem fregir la ceba, els porros, les pastanagues i els tomàquets tallat tot a trossos i els alls sensers, també la fulla de llorer i el timó. Deixem fregir una mica i afegim el vermut . Dexiem reduir uns minuts. Aboquem tot a la cassola amb l' ànec que havíem reservat i afegim el brou de pollastre o verdures fins que gairabé el cobreixi ( sempre serem a temps a afegir més brou si cal). Fem la picada i l' afegim també. Posem a foc lent i el deixem que vagi fent fins que estigui ben tendre, depèn molt de la mida i edat de l' ànec 1,5 hores o 2. Si us agrada que quedi la salsa ben fina, la podeu pasar pel colador xinés quan ja tingueu l' ànec cuit.
hummmm, bonissim.
ResponEliminaAnna....quina delícia de plat!!! L'ànec m'agrada molt i combinat amb l'excel·lent vermut, un plat excepcional!
ResponEliminaPetonets,
Olga
HUmmmmmmm, aquest ànec ha de ser molt bo !!! La combinació amb el vermut i les peres ha de ser bonissima.
ResponEliminaPetons
Hola Anna! quina llàstima que ahir no poguessis venir a la trobada, se't va trobar a faltar, espero que almenys puguis gaudir dels regalets i et recuperis ben aviat. Ens coneixem a la propera, un petonàs! PD. i aquest ànec tremendo!!
ResponEliminaAquest ànec alegrat amb el vermut de Reus ha de ser una delícia!!! Petonarros!
ResponElimina