Si teniu ganes de comprar carn com aquesta ho podeu fer a La Cooperativa Agrobotiga, a Cal Bassacs. També hi trobareu molts altres productes: embotits fets artesanalment, carns de porc, xai, pollastre del Berguedà, ous de pagès, formatges..., poducte de proximitat i de primera qualitat. És interesant saber que tenen obert els diumenges al matí, per aixó de que si veniu de turisme pel Berguedà podeu fer-los una visita. I sinó també podeu comprar per internet a través d' aquesta web
INGREDIENTS
4 talls de vedella o vaca
2 alls
1 ceba
vi negre
alfàbrega (4 o 5 fulles naturals o un pessic de seca), julivert, porradell
sal, pebre, oli d' oliva
farina per arrebossar
1 vas d' aigua o brou
Pel parmentier de patata i rossinyols
4 patates
Un grapat de rossinyols o altre tipus de bolet ( si no en teniu conformeu-vos amb uns xampinyons, també quedarà bé)
1 gra d' all, julivert
llet, oli d' oliva, sal
Pel parmentier de patata i rossinyols
4 patates
Un grapat de rossinyols o altre tipus de bolet ( si no en teniu conformeu-vos amb uns xampinyons, també quedarà bé)
1 gra d' all, julivert
llet, oli d' oliva, sal
PREPARACIÓ
Triturem les herbres juntament amb els alls, la ceba i un parell de cullerades d' aigua. Reservem
Enfarinem la vedella i la fem fregir a foc mitjà-alt uns minuts per cada cara ( no ha de quedar cuita per dintre).
Espolsem per damunt les herbes, la sal, el pebre i donem unes voltes. Afegim mig vas de vi negre i deixem que s' evapori a foc fort. Afegim un vas d' aigua o brou, baixem el foc i tapem. Deixem coure uns 30 minuts. (també depèn de la tendressa de la vedella o vaca) La punxem i si la trobem tova ja podem treure-la del foc. Si calgués, hi podem afegir més aigua o brou .
Parmentier de patata
Pelem les patates, les tallem i les fem bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb oli. Quan estiguin fets hi afegim l' all picat i julivert. Reservem. Escorrem les patates i les aixafem, afegint un rajet d' oli i rajets de llet fins que agafin l' espesor que vulguem. Afegim els bolets i remenem.
He completat el plat amb uns pebrotets i tomaquets cuits a la planxa.
Parmentier de patata
Pelem les patates, les tallem i les fem bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb oli. Quan estiguin fets hi afegim l' all picat i julivert. Reservem. Escorrem les patates i les aixafem, afegint un rajet d' oli i rajets de llet fins que agafin l' espesor que vulguem. Afegim els bolets i remenem.
He completat el plat amb uns pebrotets i tomaquets cuits a la planxa.
ResponEliminaAnna; Un plat molt senzill -com molt bé dius- i que no necessita res més, aquesta és la verdadera olor de camp¡¡
Salutacions cap a Olvàn, i tu Anna, rep una abraçada des de Badalona :O)
Quin bon plat, bonisim.
ResponEliminaPetons.
Uns ingredients de qualitat i la bona mà de la cuinera, són els dos secrets d'aquest plat que presentes! Petonarros!
ResponEliminaUna carn tan bona no cal amagar-la gaire amb molts ingredients, tal com has fet la recepta ja em sembla prou bona, per deixar el plat ben net.
ResponEliminaPetons.
Anna, quin plat més bo!!! Molt complet!!! No em faria res venir a dinar a casa teva i tastar-lo.....
ResponEliminaPetonets,
Olga