dilluns, 30 de març del 2015

SOPA DE PEIX BLANC I PATATES


A la trobada Ganxetes Tour 2015 va venir la Tània de l' empresa Valira a fer-nos una explicació dels seus productes. Valira és una empresa de Reus, que fabrica utensilis de cuina com planxes, paelles, cassoles, termos, cafeteres.. i tot de bosses i  contenidors de diferents mides per transportar els aliments:  el gran avantatge és que són completament hermètics, (els líquits no es vessen) i no agafen olors. A més estan fabricats sense BPA (bisphenol), un producte que ja fa temps que s' està investigant perquè pot ser causant de diversos problemes de salut. Gràcies Tània per les explicacions i Valira per l' obsequi d' aquest recipient!!


Aquesta sopa que he fet avui la podeu portar sense problemes amb un recipient com aquest, no us vessarà! I després gaudireu d' un àpat de luxe!


INGREDIENTS

400 grs. de filets de peix blanc (sense espines)
1 ceba
2 alls
4 patates
250 grs. de tomàquets sensers en conserva ( un pot petit)
700 ml de brou de peix 
100 ml. de nata per cuinar (opcional)
julivert, una nyora o bé 1 culleradeta de pols de nyora, sal, pebre, oli d' oliva, 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Tallem a trossos els filets de peix.
Pelem la ceba i els alls i els ratllem.
Pelem les patates i les tallem a rondanxes fines. Posem la nyora a remullar en aigua calenta.
Posem oli en una olla ampla i fregim la ceba i els alls. Afegim les patates, salem i ho deixem fer tot junts uns minuts. Afegim uns 100 ml. de brou i tapem l ' olla. Ho deixem 10 minuts a foc lent.
Incorporem els tomàquets en conserva tallats petits, el julivert, el llorer, la polpa de la nyora o la culleradeta de nyora en pols, el pebre i una mica de sal. Per últim, afegim els trossos de peix, i el brou. Rectifiquem de sal i pebre. Quan bulli, abaixem el foc i ho deixem coure 8 minuts. Passat aquest temps, retirem el llorer, afegim la nata si heu decidit posar-li i apaguem el foc. La podeu servir amb pa torrat. I la podeu decorar amb més julivert.

10 comentaris:

  1. Una sopa que com dius es una autèntica festa, molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  2. DE PRIMER AQUESTA SOPETA TAN REBONA I DESPRÉS LAS CLOISES AMB EL MARAVELLOS VERMUT DE rEUS....DE MARAVELLA AMB QUEDO !!!!
    pETONSSSS

    ResponElimina
  3. Mai he menjat una sopa semblant, però fa cara de ser molt bona :) Jo li ficaria lluç o panga, ben suau.. mmm..
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. La sopa de peix m'encanta, provaré aquesta versió! bona setmana

    ResponElimina
  5. Ole, quina sopa més bona!!!
    Petonets, Anna!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Trobo que tens receptes super interessants , provare de fer l'ham burgesa vegetal , genial jo no prenc carn i aquesta m'ha encantat.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Es un plat que pot resultar molt interessant

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.