diumenge, 22 de març del 2015

CLOÏSSES A LA MARINERA AL VERMUT DE REUS


L' Altre dia vaig participar a la trobada de bloguers "Ganxetes Tour 2015". Va ser un dia molt intens, en el qual vaig aprendre noves coses i vaig poder gaudir tot el dia juntament amb altres companys d' afició bloguera, amb les activitats que ens havien preparat els organitzadors, la Glòria del blog "No tot són postres a la Cuina" i  "Gastroblocaires". Moltíssimes gràcies per la fantàstica organització, va ser un dia genial!!. Les empreses col.laboradores ens van obsequiar amb diferents productes, i ara toca la gratificant feina d' anar-los provant amb noves receptes i propostes. 



Aquests dies  a Reus tambés es celebren les primers jornades gastronòmiques del vermut de Reus, organitzades per El Tomb de Reus i Vermuts Miró i amb la col.laboració de l' Agència de Promoció de Ciutat. Del 18 al 29 de març diversos restaurants de la ciutat de Reus preparen menús especials amb vermut Miró com a ingredient en alguns dels seus plats.
Avui he volgut  aprofitar l' obsequi del vermut per  preparar aquestes cloïsses a la marinera que encara no tenia al blog i que normalement  feia amb vi blanc. Ui!! amb vermut guanyen molt, moltíssim diria jo,  perquè no en vam deixar ni una i ens vam atipar sucant pa a la salseta. Us recomano que ho proveu i ja veureu el resultat!


INGREDIENTS

1kg. de cloïsses
1 ceba
2 alls
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
6 cullerades de Vermut de Reus negre
1 tassa gran (250 ml.) de brou de peix (pot ser una pastilla de brou desfeta amb aigua)
julivert, sal, pebre, oli d' oliva

PREPARACIÓ

Hem de tenir la precaució de posar les cloïsses durant al menys una hora amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir.
Rentem bé les cloïsses i les deixem escórrer en un colador.
Posem oli d' oliva en una cassola i hi fem fregir la ceba i els alls, tot  ratllat. 
Afegim la salsa de tomàquet i la farina. Hi posem sal.


Afegim el vermut i donem unes  voltes durant uns 2-3 minuts a foc mitjà.
Hi posem el brou de peix i quan bulli, incorporem el julivert picat ( en podem reservar una mica per decorar al final) i una mica de pebre al gust,  ho tapem, baixem el foc i ho deixem que es faci uns 7-8 minuts.

8 comentaris:

  1. Les properes jo també les faré amb Vermut de Reus!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Les properes jo també les faré amb Vermut de Reus!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Que bones, ja sento l´oloreta.I amb els productes de la terra!

    ResponElimina
  4. Han de tenir un gustet molt bo. Es un vermut excelent.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Me l'apunto!!! Últimament m'agrada substituir el vi blanc de les receptes de peix per vermut blanc!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Vermut de Reus al Berguedà, quina interacció! jejeje. Les cloïsses estan espectaculars.

    ResponElimina
  7. Mmm segur q ls probo aquestes! L'altre dia vaig fer llangonissa d pagès al vermut i va triunfar!! a veure quan la penjo al bloc, besets!

    ResponElimina
  8. M'ha semblat molt original la recepta de les cloïsses amb el bon Vermut de Reus.Espero fer-la ben aviat.És una variant de fer-les amb vi. Gràcies.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.