dijous, 17 d’octubre del 2013

MAGDALENES DE CAMAGROCS


Fa massa calor, no plou, fa vent... als bolets no els agrada aquest temps. Aquí al Baix Berguedà els bolets que, malgrat tot, s' atreveixen a sortir són els camagrocs. En vam trobar dissabte, i aquesta setmana cada dia toca una recepta amb camagrocs. La d' avui és del llibre " Bolets. La saó de boscos i prats" de la Mariona Quadrada, amb unes fotografies fantàstiques de Josep Borrell. Un llibre amb receptes senzilles i "resultones", amb tot tipus de bolets. Va ser començar a fullejar-lo i no saber per quina recpeta començaria, les volia fer totes! Segur que el faré servir molt, encara que sempre m' agrada fer la meva versió, canviant alguna coseta o afegint-n' hi alguna altra. 
Aquestes magdalenes las vam provar ahir i ens vam agradar molt. Les podeu servir fredes o tèbies (posant-les uns moments al forn ben calent) amb una amanida, o per fer l' aperitiu. Fins i tot al mig d' un entremès enlloc de la típica amanida russa. Segur que us sorprendrant gratament!!

INGREDIENTS

1 ceba de mida mitjana
2 alls
julivert
220 grs. de camagrocs (o altres tipus de bolet)
oli d' oliva, sal, pebre

massa de les magdalenes:

2 ous
25 ml. d' oli
50 ml. de llet
100 grs. de farina
1/2 cullerada de llevat
mitja culleradeta de sal ( de postre)


PREPARACIÓ

Rentem els bolets i els fem a trossets ( si són petits els hi podem posar sensers), els saltem en una paella amb oli d' oliva calent, quan ja estiguin fets, afegim la ceba i l' all picats. Finalment el julivert, i una mica de sal i pebre. Reservem. Posem els forn a preescalfar a 200 ºC
Fem la massa de les magdalenes: posem els ous amb la sal en un bol i batem amb les barilles, afegim l' oli i la llet i continuem batent, finalment la farina amb el llevat i batem una mica més. Quan tinguem una massa ben llisa  hi afegim el saltat de bolets i remenem bé. Repartim aquesta preparació en els motlles de les magdalenes. 
I les posem al forn, baixant la temperatura a 180 º. Les hi deixem uns 15 minuts, depenent de la mida dels motlles. 
Aquestes magdalenes es conserven a la nevera uns quans dies, i si voleu les podeu congelar, després les poseu al forn ben calent i recuperen la textura. 
  

16 comentaris:

  1. Caram, quines magdalenes tan originals.
    Segur que estan bonisims

    ResponElimina
  2. Està sent un any de camagrocs excel·lent, oi?
    Quina recepta més original i sorprenent, han de quedar unes magdalenes molt gustoses.

    ResponElimina
  3. Fa un temps molt extrany! Aquí igual, però has aconseguit per fer-ne quina envejeta!

    No sé si n'aconseguiré però jo em guardo la recepta :)

    ResponElimina
  4. Que bones que han d'estar i quantes possibilitats que tenen.< Les receptes de la Mariona Quadrada a mi m'agraden molt.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Quines magdalenes més originals, Anna!! I no poden ser més de tardor, de temps de bolets jeje. Segur que són ben bones, ara me'n menjaria una o més per dinar. Petons

    ResponElimina
  6. Unes magdalenes saladetes.... ay qué bones!!!!
    Les faré!!!!
    Petonets i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  7. Aquí al Lluçanés sort dels camagrocs que salven la temporada...
    Que originals aquestes madalenes, les he de probar de fer, moltes gràcies per la recepta.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Quines magdalenes més originals!.
    M'encanten els camagrocs i els he cuinat de moltes maneres, però mai se m'havia acudit fer-los així. Em guardo la recepta per quan surtin aquí, al Baix Llobregat!.

    ResponElimina
  9. ostres Anna que originals.....me les apunto. Nosaltres encara no hem sorit, no ñse, aquest any no estic massa animada.....

    ResponElimina
  10. Que originals i segur que boníssimes!!! Tinc moltes ganes de fer unes magdalenes salades i aquestes fan una fila deliciosa!!!

    ResponElimina

  11. Anna; Unes magdalenes, diferents al que estem acostumats a menjar.
    Aquesta amb bolets -camagrocs- tenen una vista de mossegada.
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
  12. Quina xulada!!!!
    Per cert....m'agrada el llibre...
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Una recepta molt original!!! El proper cistellet que em regalin penso sorprendre jo retonant unes magdalenes com aquestes. Apuntades!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  14. M'encanten les madalenes salades, i aquestes no me les penso pedre! Molt bona idea!

    ResponElimina
  15. Doncs si que serà una temporada dificil.... esperem que plogui a temps! Una recepta molt original! Petons.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.