diumenge, 27 d’octubre del 2013

MONGETES AMB SARDINETES I ALL I OLI - GRAN RECAPTE D' ALIMENTS


Estic molt contenta de col.laborar per segon any consecutiu a promocionar des d' el meu blog , el Gran recapte d' aliments a Catalunya. Molts blogs hi participem  amb receptes senzilles i econòmiques amb alguns dels ingredients que es recolliran els dies 29 i 30 de novembre (aquest any; llet, oli, llegums secs i llaunes de peix) que després es publiquen a la pàgina de "Blogs contra la fam". Els altres anys, la iniciativa ha estat tot un èxit i segur que aquest any també ho serà.  Us dóno unes dades extretes de la pàgina  "blogs contra la fam" :


"El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. 
Es calcula que actualment, un 20 % de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des del Banc dels Aliments es posa en marxa aquest projecte , que enguany arriba a la cinquena edició. El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris."




I ara la meva recepta.

INGREDIENTS

300 grs. de mongetes seques
1 o 2 llaunes de sardinetes (o sardines)
1 fulla de llorer, oli, sal, 2 alls

Per l' all i oli
100 ml. de llet
oli de girasol o d' oliva suau
1 all
1 polset de sal 


PREPARACIÓ 

El dia abans posem les mongetes en remull amb aigua i sal. L' endemà les posem a coure en aigua freda ( que l' aigua les cobreixi dos o tres dits) amb un raig d' oli, la fulla de llorer i els dos alls sense pelar. 
Quan bullin, abaixem el foc i les deixem coure fins que estiguin toves ( l' estona depen del tipus de mongeta).
Esmicolem les sardinetes, (en podem reservar algunes per decorar) i les barregem amb les mongetes escorregudes.
Fem l' all i oli: posem la llet en el vas de la batedora, l' all a trossets i un pols de sal. Hi anem tirant l' oli a rajet i batem,  amb la batedora a la mínima velocitat. 
Posem les mongetes a les cassoletes, o plats o en una plata i hi posem l' all i oli per damunt. Abans de servir posem les cassoletes uns 5 minuts al forn ja calent a 250 ºC, a gratinar.  

13 comentaris:

  1. Un plat molt nutritiu i econòmic a la vegada, a part de la pintassa que fa!!!

    ResponElimina
  2. Una bona recepta, a bon preu i alimentant-se bé.
    Amb l'all-i-oli per sobre es veu com més festiva.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Una recepta excel·lent per a una iniciativa molt bonica. Entre tots hem d'aconseguir superar el repte!

    ResponElimina
  4. Una molt bona recepta per aquesta iniciativa solidaria
    Petons

    ResponElimina
  5. Un plat boníssim i una iniciativa encara millor!!

    ResponElimina
  6. Un plat económic, fàcil de fer i molt bo!!
    Un petó.

    ResponElimina
  7. Molt bona iniciativa i millor proposta, ja m'hi afegiré. Petons!!

    ResponElimina
  8. Una gran aportació!!!! Una manera diferent de menjar les sardines!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  9. M'agrada la teva proposta, molt sana i nutritiva. Una iniciatica genial.
    Petons!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.