dijous, 27 de setembre del 2012

HAMBURGUESA DE VEDELLA I OUS DE REIG




No sé si aquesta temporada de bolets serà bona o no. De moment, al Berguedà es troben ous de reig i també apagallums. Amb els ous de reig he fet unes hamburgueses amb un gust deliciós. Segur que, si les proveu, voldreu repetir. L' èxit d' aquesta recepta és fer servir una carn de vedella de qualitat, al natural, sense aditius ni amaniments. 



INGREDIENTS

400 grs. de carn de vedella picada, sense sal ni pebre
200 grs. d' ous de reig ( o algun altre bolet com el cep, el rovelló, el camagroc...)
1 all
julivert
sal, pebre, oli d' oliva

Uns ous de reig més per acompanyar  I enciam, tomàquet, patates, dauets de pa fregit.... el que ens vingui de gust.


PREPARACIÓ


Amanim la carn de vedella amb sal i pebre al nostre gust, l' all a trossets petits i una mica de julivert. Piquem els ous de reig amb un ganivet, ben petitets.Els afegim a la carn picada i barregem bé. Fem les hamburgueses  (jo ho faig amb l' estri de la foto, però també es pot fer manualment). Fem làmines amb els altres ous de reig i les fem coure a la planxa, volta i volta. Les reservem. Fem coure les hamburgueses  a la planxa ben calenta per cada banda, sense que es facin en excés. 
I a gaudir de la tardor i dels bolets...



Aquest mes a la revista "Cuina" hi trobareu receptes de bolets de 4 àvies d' Olvan, una d' elles la meva mare, la Maria soler.



14 comentaris:

  1. cambio mi hamburguesa de pescado por esta de carne y ous de reig.Te ha quedado divina ,creo que este año no va a ser tampoco muy buenos en bolets,poco ha llovido.
    Felicidades a tu madre y sus compañeras salir en CUina es un lujo.Disfrutarlo
    peto

    ResponElimina
  2. Avui he anat a la biblio i he fullejat la revista. He vist el reportatge però no he caigut!

    Un luxe de recepta.

    ResponElimina
  3. Quina idea més bona això de fer hamburgueses d'ous de reig, quan en trobi (aquí encara res de res) ho provaré! Quan rebi la revista, me la miraré amb detall, quina il·lusió!

    ResponElimina
  4. M'has donat una idea per les meves properes hamburgueses. Ha de estar molt bones.
    Felicitats a la teva mare.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Per el que diuen no serà any de bolets, quina llàstima. Les hamburgueses han de ser delicioses.
    Felicitats a la teva mare i a totes les cuineres d'Olvan.
    Petons!

    ResponElimina
  6. Em sembla que no serà un any de bolets gaire bo... a veure si plou!
    Uau, quin orgull que surti una reepta de te mare, ja la llegiré bé. Felicita-la de part meva!

    ResponElimina
  7. Felicitats a la mare! I a tu per tenir el plaer de menjar aquests meravellosos bolets.... i amb una bona carn, tot un luxe! PEtons

    ResponElimina
  8. Tant de bo acabi sent una bona temporada... amb les ganes de bolets i rovellons que tinc!

    ResponElimina
  9. un luxe trobar ous de reig aquest any que es presenta tan escàs! sens dubte, és un dels reis dels bolets, i tal com el presentes tu ha d'estar molt bo.

    ResponElimina
  10. Diuen que no, que no serà bon any de bolets.
    aquestes hamburgueses han de ser delicioses!!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  11. Així que la teva mami tb és mediàtica!!! Felicitats!!! I quina hamburguesa...això si que no és fast food!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Deuen ser genials !!! amb aquets bolets tan bons !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Quina sort poder gaudir d´aquests bolets !! has aconseguit una peça de carn molt gustosa així convinada... Felicitats per la publicació en la que surt la teva mare.. quin goig que fan!! petons,

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies a tots!! sí que diuen que serà mala temporada de bolets, però jo fins que hagi passat... encara tinc l' esperança que se' n trobin. de fet, ja n' hem trobat uns quants més...
    ptns

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.