Una focaccia a la que podem incorporar diferents ingredients per fer-la diferent. Ara hi ha molt de romaní i li dóna un gustet molt bo! Jo en faig una meitat amb ceba i olives i l' altra meitat nomès amb olives (blanques o negres). Ens la mengem amb una mica d' embotit i una amanida i ens serveix per fer un sopar de diumenge.
INGREDIENTS
200 ml. d' aigua tèbia
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
1 cullerada d' oli d' oliva
unes fulles triturades de romaní.
350 grs. de farina de força
15 grs. de llevat fresc
Per posar per damunt: ceba fregida prèviament, olives...
PREPARACIÓ:
1-Primer pas de la preparació
A la panificadora:
Hi posem tots els ingredients per l' ordre que estan escrits a la llista d' ingredients. Seleccionem un programa d' amasar i llevar.
Manualment:
En un bol petit barregem el llevat amb una mica d' aigua . L' afegim a la farina juntament amb l' oli,el romaní, la sal, i el sucre. Amasem bé en una superfície enfarinada durant uns 10 minuts. Deixem llevar durant uns 45 minuts dins un bol tapada amb un drap. (podeu posar-la dins el forn apagat)
2-Segon pas de la preparació
Quan ja tinguem la masa preparada, ens enfarinem una mica les mans i la posem en un motlle untat amb oli d' oliva. La posem al mig i l' escampem amb els artells (nudillos) cap a les vores de la plata.
Hi aboquem la ceba per damunt, i les olives presionant lleugerament. L' amanim amb un pols de sal i un rajet d' oli, si volem també amb una mica més de romaní picat. La deixem durant uns 30 minuts, dins el forn apagat.
La posem al forn durant uns 18 minuts a 200º.
A mi també m'agrada molt el gustet que li dona el romaní.
ResponEliminaPetons.
me encanta el aroma del romero en la foccacia y con cebolla por encima ni te cuento
ResponEliminapeto
Que bona amb el toc del romaní, s'ha d'aprofitar ara que està tan bonic!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaCom m'agrada la focaccia feta a casa amb herbetes...i la bona olor que fa després?
ResponEliminahttp://cuinaigaudeix.blogspot.com
T'acabo de descubrir per casulitat rondant per diferents blogs i m'hi quedo perquè m'ha encantat el que hi he trobat! Felicitats per tan bones receptes! ;)
ResponEliminaQuina gana !!!! te una pinta deliciosa !!!!
ResponEliminapetons.
M'apunto la idea d'aquest sopar. La foccacia té una pinta espectacular!!!
ResponEliminaPtns
M'encanten les focaccies i aquesta ha de quedar molt gustosa i aromàtica. Ideal per acompanyar un emebotit en un sopar informal ;)
ResponEliminaTa quedat molt bé, ideal per acompanyar l’embotit
ResponEliminaPetons
Fanstàstica! Ja m´imagino l' oloreta a romaní en obrir el forn. Són tan agraïdes, oi?
ResponEliminaQuina bona pinta, ja se q fare aquest cap de setmana, mmmm
ResponEliminaJo tinc ganes de fer una foccacia a casa...
ResponEliminaA veure si amb la teva recepta m'animo a fer-ne...
Petonets.
No he fet mai Foccacia però crec que déu estar molt bona. Gràcies per la recepta perquè tinc ganes de provar-la
ResponEliminaQuina bona pinta!! En menjaria un tros ara mateix.
ResponEliminauna combinacio d'aromes més que engrescadora... deliciosa!!
ResponElimina