dimarts, 17 d’abril del 2012

FOCCACIA AL ROMANÍ

Una focaccia a la que podem incorporar diferents ingredients per fer-la diferent. Ara hi ha molt de romaní i li dóna un gustet molt bo! Jo en faig una meitat amb ceba i olives i l' altra meitat  nomès amb olives  (blanques o negres). Ens la mengem amb una mica d' embotit i una amanida i ens serveix per fer un sopar de diumenge.

INGREDIENTS

200 ml. d' aigua tèbia

1 culleradeta de sal

1 culleradeta de sucre
1 cullerada d' oli d' oliva

unes fulles triturades de romaní.
350 grs. de farina de força
15 grs. de llevat fresc

Per posar per damunt:  ceba fregida prèviament, olives...

PREPARACIÓ:

1-Primer pas de la preparació
A la panificadora:

Hi posem tots els ingredients per l' ordre que estan escrits a la llista d' ingredients. Seleccionem un programa d' amasar i llevar.

Manualment:

En un bol petit barregem el llevat amb una mica  d' aigua .  L' afegim a la farina juntament amb l' oli,el romaní, la sal, i el sucre. Amasem bé en una superfície enfarinada durant uns 10 minuts. Deixem llevar durant uns 45 minuts dins un bol tapada amb un drap. (podeu posar-la dins el forn apagat)

2-Segon pas de la preparació
Quan ja tinguem la masa preparada, ens enfarinem una mica les mans i  la posem en un motlle untat amb oli d' oliva. La posem al mig i  l' escampem amb els artells (nudillos)  cap a les vores de la plata.
Hi aboquem la ceba per damunt, i les olives presionant lleugerament. L' amanim amb un pols de sal i un rajet d' oli, si volem també amb una mica més de romaní picat.  La deixem durant uns 30 minuts, dins el forn apagat.

La posem al forn durant uns 18 minuts a 200º.

16 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt el gustet que li dona el romaní.
    Petons.

    ResponElimina
  2. me encanta el aroma del romero en la foccacia y con cebolla por encima ni te cuento
    peto

    ResponElimina
  3. Que bona amb el toc del romaní, s'ha d'aprofitar ara que està tan bonic!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Com m'agrada la focaccia feta a casa amb herbetes...i la bona olor que fa després?

    http://cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina
  6. T'acabo de descubrir per casulitat rondant per diferents blogs i m'hi quedo perquè m'ha encantat el que hi he trobat! Felicitats per tan bones receptes! ;)

    ResponElimina
  7. Quina gana !!!! te una pinta deliciosa !!!!
    petons.

    ResponElimina
  8. M'apunto la idea d'aquest sopar. La foccacia té una pinta espectacular!!!
    Ptns

    ResponElimina
  9. M'encanten les focaccies i aquesta ha de quedar molt gustosa i aromàtica. Ideal per acompanyar un emebotit en un sopar informal ;)

    ResponElimina
  10. Ta quedat molt bé, ideal per acompanyar l’embotit
    Petons

    ResponElimina
  11. Fanstàstica! Ja m´imagino l' oloreta a romaní en obrir el forn. Són tan agraïdes, oi?

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta, ja se q fare aquest cap de setmana, mmmm

    ResponElimina
  13. Jo tinc ganes de fer una foccacia a casa...
    A veure si amb la teva recepta m'animo a fer-ne...
    Petonets.

    ResponElimina
  14. No he fet mai Foccacia però crec que déu estar molt bona. Gràcies per la recepta perquè tinc ganes de provar-la

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta!! En menjaria un tros ara mateix.

    ResponElimina
  16. una combinacio d'aromes més que engrescadora... deliciosa!!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.